Circlib Circulair materialenboek

Circlib - inspiratiegids naar circulair interieurdesign

De Unit Interieur, Design & Architectuur van Thomas More helpt ontwerpers bij het zetten van hun eerste stappen richting een circulaire economie. Studenten werken o.a. mee aan het samenstellen van een specifieke circulaire materialenbibliotheek voor interieurvormgevers en meubelontwerpers.

Met behulp van studenten uit de bacheloropleiding Interieurvormgeving werden typische materialen of technieken uit de interieurwereld gescreend op circulaire eigenschappen. Enkele voorbeelden zijn nu alvast hier opgenomen. De bedoeling is om de volgende academiejaren dit naslagwerk verder uit te bouwen met circulaire producten en materialen. Deze bundel kan dan als inspiratiebibliotheek dienen voor ontwerpers om circulaire ontwerpbeslissingen te maken.

Blader door het boekDownload CircLib

Download CircLibBouwkit Biobased Circulair bouwen

Sketchup Model bouwkit biobased circulair bouwen.

Download hier het SketchUp bestand van de laatste versie van de circulaire bouwkit. Om met de bouwkit aan de slag te gaan, installeer je eerst het programma SketchUp 3D.

Download de Bouwkit

Cookbook Bio-based recipes

Not just another cookbook

Dit is HET cookbook van OHO 4. Een overzicht van recepten gebundeld zodat het steeds te raadplegen is door alle interieurvormgeving-OHO studenten.

OHO werkte rond reststromen die we in het dagelijkse leven tegenkomen. Alleen al uit de keuken heb je ontelbare reststromen. Waarom gooien we dit allemaal weg, als we er nog iets nuttig mee kunnen maken?

Download het kookboek

Of blader hieronder door de online pdf.


Jaarboek 2023

Wanna date?

‘MISSCHIEN IS WAT JE OVERKOMT
BELANGRIJKER DAN HETGEEN
JE PLANT’

Guy Foulon • Unitmanager ID&A

Download de jaarkalender 2023

Jaarboek 2020

Een jaarboek zonder zever

“DIT IS GEEN INTERIEUR”
“DIT IS GEEN MEUBEL”
“DIT IS NO-NONSENS”
“DIT IS GEEN ARCHITECTUUR”
“DIT IS BULLSHIT”
“DIT IS ….”

GENE ZEVER,
GENIET …

Guy Foulon • Unitmanager ID&A