Circlib Circulair materialenboek

Circlib - inspiratiegids naar circulair interieurdesign

De Unit Interieur, Design & Architectuur van Thomas More helpt ontwerpers bij het zetten van hun eerste stappen richting een circulaire economie. Studenten werken o.a. mee aan het samenstellen van een specifieke circulaire materialenbibliotheek voor interieurvormgevers en meubelontwerpers.

Met behulp van studenten uit de bacheloropleiding Interieurvormgeving werden typische materialen of technieken uit de interieurwereld gescreend op circulaire eigenschappen. Enkele voorbeelden zijn nu alvast hier opgenomen. De bedoeling is om de volgende academiejaren dit naslagwerk verder uit te bouwen met circulaire producten en materialen. Deze bundel kan dan als inspiratiebibliotheek dienen voor ontwerpers om circulaire ontwerpbeslissingen te maken.

Blader door het boekDownload CircLib

Download CircLibBouwkit Biobased Circulair bouwen

Sketchup Model bouwkit biobased circulair bouwen.

Download hier het SketchUp bestand van de laatste versie van de circulaire bouwkit. Om met de bouwkit aan de slag te gaan, installeer je eerst het programma SketchUp 3D.

Download de Bouwkit

Cookbook Bio-based recipes

Not just another cookbook

Dit is HET cookbook van OHO 4. Een overzicht van recepten gebundeld zodat het steeds te raadplegen is door alle interieurvormgeving-OHO studenten.

OHO werkte rond reststromen die we in het dagelijkse leven tegenkomen. Alleen al uit de keuken heb je ontelbare reststromen. Waarom gooien we dit allemaal weg, als we er nog iets nuttig mee kunnen maken?

Download het kookboek

Of blader hieronder door de online pdf.


Stoefboek 2024

Stoefboek 2023-2024

Onze missie? De wereld ‘mooier’ maken. Onze diploma’s? Slechts een stap in levenslang leren.

Download ons stoefboek

Het Vlaamse woord ‘stoefen’ is vergelijkbaar met het Nederlandse woord ‘opscheppen’ Het betekent dat iemand trots is op zichzelf. Vaak met de bedoeling om indruk te maken op anderen. Dus, als iemand in Vlaanderen zegt dat iemand anders aan het ‘stoefen’ is, bedoelen ze dat die persoon aan het opscheppen of pochen is.
Staat jouw werk binnenkort in ons ‘stoefboek’?

 

Bekijk onze opleidingen

HIER STAAN WE VOOR
WE ARE ID&A!

Bij de Unit Interieur, Design & Architectuur streven we naar inspirerend ontwerpen met een diepe toewijding aan de kernwaarden van Thomas More: Lef, Enthousiasme, Focus en Vertrouwen. Deze waarden vormen de basis van onze inspanningen om bij te dragen aan de missie en visie van Thomas More, terwijl we ons richten op specifieke uitdagingen gedefinieerd

Excelleren in onderwijs

We bieden excellent onderwijs dat onze studenten voorbereidt op de uitdagingen van de moderne wereld. Onze programma’s omarmen innovatieve benaderingen en praktische ervaringen, waardoor onze afgestudeerden vol vertrouwen en enthousiasme de arbeidsmarkt betreden. Het diploma van Thomas More blijft buitengewoon relevant in een snel veranderende samenleving en een disruptieve arbeidsmarkt.

Onderzoek ‘dat ertoe doet’

Ons streven naar excellentie reikt verder dan het klaslokaal. We zijn toegewijd aan onderzoek dat een positieve impact heeft op onze samenleving en de ontwerp- en architectuurwereld. Door de grenzen van kennis te verleggen, dragen we bij aan oplossingen voor wereldwijde uitdagingen.

Inclusieve gemeenschap vormen

We erkennen het belang van diversiteit en inclusie in ons onderwijs en onderzoek. We willen een gemeenschap creëren waarin iedereen zich welkom voelt en waarin verschillende perspectieven worden gewaardeerd en gerespecteerd.

Duurzaamheid in actie

Circulariteit en duurzaamheid zijn essentieel in onze ontwerpfilosofie. We nemen de verantwoordelijkheid om ‘milieuvriendelijk ontwerpen’ te promoten en te praktiseren, en moedigen onze studenten aan om de principes van duurzaamheid te omarmen in hun werk.

Innovatie stimuleren

Met lef en focus streven we naar innovatie in ontwerp en architectuur. We moedigen creativiteit aan en zetten ons in voor het ontwikkelen van nieuwe benaderingen en technologieën die onze disciplines vooruit helpen.

Lokale en mondiale betrokkenheid

We geloven in de kracht van samenwerking en betrokkenheid. Onze unit werkt samen met lokale en internationale partners om projecten te realiseren.

Bekijk het DNA van ID&A

Jaarboek versie 2023

Wanna date?

‘MISSCHIEN IS WAT JE OVERKOMT
BELANGRIJKER DAN HETGEEN
JE PLANT’

Guy Foulon • Unitmanager ID&A

Download de jaarkalender 2023

Jaarboek 2020

Een jaarboek zonder zever

“DIT IS GEEN INTERIEUR”
“DIT IS GEEN MEUBEL”
“DIT IS NO-NONSENS”
“DIT IS GEEN ARCHITECTUUR”
“DIT IS BULLSHIT”
“DIT IS ….”

GENE ZEVER,
GENIET …

Guy Foulon • Unitmanager ID&A