Als een van de eerste opdrachten dit academiejaar 2019-2020 werden de studenten uit de Voortgezette Opleiding Meubelontwerp uitgenodigd om museummeubilair te bedenken voor het nieuwe Speelgoedmuseum te Mechelen dat in principe in 2021 de deuren zal openen. 

Vertrekpunt was het museologisch scenario opgemaakt door Duinzand en het planschema ontworpen door vier studenten uit het derde jaar interieurvormgeving, van Thomas More, die op dezelfde campus Lucas Faydherbe studeren. (dat ontwerp ziet u helemaal onderaan deze post). 

“De opdracht ging wel verder dan het ontwerpen van het museummeubilair”, benadrukt opleidingscoördinator van de Voortgezette Opleiding Meubelontwerp Hans Le Compte. “Het innemen van een standpunt ten opzichte van de ruimtelijke invulling was daar onlosmakelijk aan verbonden. Zoals bij iedere extern gestuurde opdracht vertrokken we van een opdrachtomschrijving geformuleerd door de opdrachtgever. Het is de realiteit dat zo’n opdrachtomschrijving niet perfect is. Grondige analyse, bespreking en invraagstelling is noodzakelijk. Dat hoort bij de opdracht voor de studenten, die deze opdracht in groep uitvoerden.” 

Enkele resultaten van deze voorontwerpstudies ziet u hieronder.