CAMPUS LUCAS FAYDHERBE

Ruimte om te experimenteren en te realiseren

Onze campus, genoemd naar de 17e-eeuwse Mechelse beeldhouwer en architect Lucas Faydherbe, is een stimulerend complex van grote en lichte ateliers met een cinemazaal en foyer. In onze bemande werkhuizen staan 3D-printers, lasercutters, paneelzaagmachines, flockmachines, een serie plastic recyclingmachines. En in de What’s on kan je nieuwe informatie en skills opdoen en delen. In onze binnentuin kan je werken of net niet werken.

Dronevlucht doorheen onze campus

Onze faciliteiten

Waar je vindt wat Google niet vindt.

What's on documentatiecel

What’s on is onze documentatiecel en het centrum voor ondersteunend leren en werken. Het is een bibliotheek in de klassieke zin, met de belangrijkste architectuur- en designboeken en magazines. Maar het is ook een materialenbibliotheek vol stalen. Er zijn ook computers met alle tekenprogramma’s, een VR-lab, en informele zitplekken om te overleggen. Uniek is de hartelijke, ongedwongen en gezellige sfeer. Hier komen studenten ook op individuele of groepsbegeleiding voor extra vragen bij gespecialiseerde docenten. Aan deze What’s on is ook ons eigenste What’s on Pinterest-bord gekoppeld. Luister hier naar een student die omschrijft waarom dit haar lievelingsplek is.

Waar design beweegt

Cinema Paradiso

In de Paradiso cinemazaal worden niet alleen lessen of presentaties door studenten gegeven, maar ook filmvoorstellingen. En op regelmatige tijdstippen houden we hier tijdens de lunch onze Paradisopraat. Tijdens deze informele maar informatieve lunchsessies komen experts zomaar gratis wat extra inspiratie geven over een onderwerp dat te maken heeft met interieurvormgeving, meubelontwerp, space and service design of toegepaste architectuur. Zie hier.

Waar anders kan het Mechels meubel blijven voortbestaan?

Werkhuis hout

Hout vraagt tijd, geduld, techniek en … flink wat oefening. Onder begeleiding kan je hier technieken uitproberen en je allereerste meubel zélf in elkaar zetten.

Waar techniek en precisie primeren.

Werkhuis metaal

Elke metaalsoort vraagt een eigen aanpak, en heeft haar eigen wetten. Hier kan je kennismaken met basic technieken zoals lassen, frezen, solderen, buigen en plooien van metalen. Die kan je hier leren kennen, onder de deskundige assistentie van de werkhuisdocenten.

Waar 3D-printen en lasercutten je designs ondersteunen.

Werkhuis light-tech

Wil je je maquette helemaal uitsnijden uit hout? Je voorstelling kruiden met 3D-geprinte schaalmodellen van mensen? De proporties van een meubelmodel testen in een mini-uitvoering? Dan kan je terecht bij de docenten van het hightech-atelier.

Waar plastics wél een toekomst krijgen.

Werkhuis kunststof

Ooit al eens geflockt? Plastic om een mal gebogen? Schuim getest om het zitcomfort van de zitting van een stoel te testen? Plastic dopjes gerecycleerd tot draad om mee te 3D-printen? Da kan allemaal in het kunststofatelier, waar gedreven kunststofkenners je met hand en tand bijstaan.