Professionele Bachelor Toegepaste Architectuur

Waar bouwen virtueel gebeurt

Thomas More-hogeschool stoomt studenten klaar voor een professionele toekomst. In de bachelor Toegepaste Architectuur leren studenten alles over het proces van virtueel en praktijkgericht bouwen. Zo spreken en beheersen de bachelors die in 2021 voor het eerst zullen afstuderen de digitale bouwtaal die binnenkort op alle bouwwerven te horen is. Vertalers pur sang dus.

Wat is de Professionele Bachelor Toegepaste Architectuur?

De professionele bachelor Toegepaste Architectuur is een opleiding van drie jaar waar je leert om alle aspecten van het digitale bouwproces op te volgen. Je krijgt intensieve begeleiding van professionals in projectateliers én wordt expert in virtuele driedimensionele tekenprogramma’s zoals BIM en je wordt ondergedompeld in doorgedreven kennis van bouwexperts. Je leert op een professionele manier communiceren met bouwheren, klanten, aannemers en architecten. Er zijn geen toelatingsproeven, maar wel enkele diplomavereisten.

Niet je vooropleiding maar je motivatie telt. Je leert écht al doende, én onder persoonlijke begeleiding van architecten, ingenieurs, interieurarchitecten, technisch tekenaars, cultuurhistorici, aannemers … Stapsgewijs tot je helemaal klaar bent voor het échte werkveld. Daar zullen ze je graag zien komen met je vakdeskundigheid, projectmanagement skills en vaardigheden in digitale visualisatie. In binnen- én buitenland.

  • Drie jaar
  • Professionele bachelor diploma
  • Klaar voor het werkveld
  • Gespecialiseerde vakdocenten met eigen bureaus
  • Technische uitwerking
  • Communicatie-skills
  • Organisatie-skills
  • Digitale presentatie
  • Virtueel bouwen
  • BIM
Bekijk het volledige programma, toelatingsvoorwaarden en prijzen

Wat leer je hier precies?

Niet alleen hoe ruwbouw, interieur en meubelmaatwerk constructief in elkaar zitten en welke de belangrijkste eigenschappen zijn van de materialen waarmee ze gebouwd worden. Je leert ook de meest hedendaagse computermodellen en tekenprogramma’s uit de architectuur en bouwwereld gebruiken, lezen, begrijpen én praktisch interpreteren. Je ervaart hoe virtueel bouwen de efficiëntie en duurzaamheid van de bouw verhoogt en hoe het technische problemen detecteert nog lang voor de eerste graafmachine ter plaatse is. Je leert dus virtueel bouwen.

Waar kom je terecht na deze opleiding?

Er is een nijpend tekort aan hoger opgeleid technisch personeel in de bouwsector. Wie hier afstudeert kan onmiddellijk starten. Dankzij je deskundige en praktijkgerichte opleiding en de vele werkplek-uren maak je vlot de overstap van studeren naar werken. Met een persoonlijk portfolio én sollicitatie-advies in de hand sturen we je de wijde professionele wereld in. Daar kan je aan de slag als BIM-specialist, werfvoorbereider, calculator bouw, technicus studiebureau bouw, bouwkundig tekenaar, bouwtechnisch adviseur,

Inspiratie

Het leven op de campus

Dienstverlening voor bedrijven

Wil je samen met ons een digitaal bouwproject aanpakken?

Laat het ons weten!