Een goed portfolio maken, daar worden de studenten Interieurvormgeving en Toegepaste Architectuur bij Thomas More in getraind van in het allereerste jaar. Hoe zo’n goed portfolio (waarin een ontwerper of kunstenaar zijn of haar beste werk verzamelt) eruitziet volgens de docenten?

Blader even door de exemplaren van Cara Deckers en Emma Goossens die in juni 2019 afstudeerden bij Interieurvormgeving van Thomas More.

 

 

We zouden deze portfolio’s niet tonen als het geen topvoorbeelden zouden zijn, maar toch gebruikten geen van beide prille alumni hun portfolio om te gaan solliciteren of om aan klanten te presenteren. Hoezo?

Cara Deckers : “Ik ging er uiteindelijk nooit mee solliciteren. En wel om de simpele reden dan ik eigenlijk al een job had voor ik afstudeerden: ik kreeg al op mijn stageplek bij PV Architecten in Berchem in maart 2019  werk aangeboden en heb dat ook aanvaard. Maar nu je er over begint: ik moet er dringend eens aan werken om mijn portfolio te updaten met werk dat ik hier voor PV Architecten doe.”

Emma Goossens: “Ik gebruikte mijn portfolio eigenlijk nog niet nadat ik afstudeerde in juni als interieurvormgever. Ik ben immers nog aan het verder studeren: ik volg Architectuur aan de Universiteit van Antwerpen. Mijn portfolio zal dus eerst nog uitgebreid worden met studentenwerk.”