Op de Biënnale Interieur 2018, op de stand van het Belgische meubelmerk MMooD, toont Lore Knevels de spiegel die ze vorig academiejaar maakte in de Voortgezette Opleiding Meubelontwerp van Thomas More. De twintig VOMO-studenten kregen de opdracht om –na een bezoek aan de fabriek van moederbedrijf Mintjens in Malle – tot een vernieuwend meubel of interieurobject te komen dat past in een kleine leefruimte. Eentje daarvan wordt dus nu aan het publiek getoond op Biënnale Interieur 2018.  

 

Lore Knevels bedacht een rond interieurobject met twee halve spiegels: eentje hangt vast achteraan het meubel, de andere hangt vooraan en kan draaien. Op die manier kan een opbergruimte geopend of afgesloten worden.“Ik wilde iets dynamisch maken, dat tegelijk functioneel is én decoratief. Ideaal voor kleine ruimtes dus, maar ook in een inkomhal of badkamer kan het terechtkomen,” vindt Lore. “Het kan, naargelang het moment van de dag, of naargelang de stemming op verschillende manieren gebruikt worden.”  

 

Sigrid Thomas, Commercial manager bij MMooD: 

Mirror, zoals we deze spiegel doopten, past perfect in het DNA van MMood, We denken er samen met Lore aan om ook versies aan te bieden met diep gefumeerd glas of met een andere houtsoort.”  

Ook voor MMood -designer Bart Coolen was het een aangename ervaring:

Het is misschien vrij voor de hand liggend dat een vrouw een spiegel met een ‘female touch’ bedenkt. Anderzijds ben ik ervan overtuigd dat er ook veel mannen blij zullen zijn met dit ontwerp. Het was de eerste keer dat we met studenten samenwerkten, dus spannend voor ons. Maar de VOMO-studenten hebben ons aangenaam verrast. Dit smaakt naar meer.”  

 

Over MMooD: Het designlabel MMooD is ontstaan in 2014 en verwijst zowel naar de oorsprong van het bedrijf “Mintjens Masters in WOOD”, alsook naar het ‘coup de foudre’ gevoel of de “MMooD” van iemand om een meubel te kiezen. De baseline “Furniture Stories” geeft aan dat het stuk voor stuk innoverende, unieke en veelzijdige designobjecten betreffen met elk een eigen verhaal en een signatuur van een Belgische top designer. MMooD creëert uitsluitend op zichzelf staande objecten met een verhaal die allen samen het concept achter het merk representeren en vormgeven, en die elk op zich aansluiten bij verschillende levensstijlen. MMooD houdt binnen haar duurzaam DNA vast aan hernieuwbare grondstoffen en een lokale productie. Op die manier wil het bedrijf de Belgische meubelindustrie een duwtje in de rug geven. ‘Design Made in Belgium’ is niet zomaar een statement, maar staat voor kwaliteit, knowhow, flexibiliteit, correcte levertijden en een snelle, betrouwbare service.  MMooD maakt deel uit van de Mintjens Group gevestigd in Malle.  

Mirror van Lore Knevels wordt als prototype getoond op de stand van MMooD in hal 6, nummer 617 van Biennale Interieur. Daar worden ook nieuwigheden voor kleine ruimtes  getoond van ontwerpers Anouk Taeymans en Benoît Deneufbourg 

www.mmood.be