Niet dat wij hier allemaal in rondjes draaien, maar circulair denken zit hier op de campus gewoon in onze genen!

“Voor de Unit Interieur, Design & Architectuur van Thomas More is circulaire economie een evidentie,” legt Onderzoekscoördinator Jan Roekens uit. “Wij leiden de volgende generatie ontwerpers op, dus is het logisch dat onze studenten in workshops en lezingen volop de kans krijgen om kennis te maken met de principes en methodieken van ecodesign. We verwachten dan ook dat ze die toepassen in hun ontwerpen. Zowel in de bacheloropleidingen Interieurvormgeving via dagonderwijs en Open Hoger Onderwijs en Toegepaste Architectuur als in de voortgezette opleidingen Meubelontwerp (VOMO) en de Engelstalige Postgraduate Space and Service Design.”

“We werkten jaren geleden al samen met OVAM aan de Ecolizer-toolkit en laten het onderzoek niet los. Momenteel onderzoeken we de mogelijke knelpunten die er bestaan in de transitie naar een circulaire economie in de interieur- en meubelwereld. We gaan na of we een designtool kunnen ontwikkelen die deze transitie naar circulair design kan vergemakkelijken. Tegen volgend academiejaar bundelen we onze onderzoeksresultaten.”

In deze expo Eco @ Idea vindt u alvast enkele straffe voorbeelden van circulair design van onze studenten, van vorig en huidig academiejaar.