Thomas More-hogeschool uit Mechelen stelt tentoon op het event Belgium Art & Design 2019 in Gent.

Onder de titel “Aan Tafel” brengen we een selectie van de beste tafels van het afgelopen academiejaar van studenten uit de Voortgezette Opleiding Meubelontwerp (VOMO), uit de  BacheloropleidingInterieurvormgeving via dagonderwijs én van hun collega’s die Interieurvormgeving volgen via Open Hoger Onderwijs.  

De tafels die u hier zal zien werden in première getoond op onze tentoonstelling eind juni 2019 op de campus in Mechelen, maar zijn nu voor het eerst ook buiten de schoolpoorten te zien. Een deel van de meubels zijn eindwerken en bacholorproeven, een ander deel zijn opdrachten doorheen het jaar. Sommige van deze studenten zijn zelfs nog niet afgestudeerd. Verser dan dit vind je ze niet.  

 

De studenten die exposeren op onze eigen stand  

 

X:4 is een ruimtelijk concept van Lisa Molemans die hiermee afstudeerde in de Voortgezette Opleiding Meubelontwerp van Thomas More. X:1 is een kruk, X:2 een tafel (zie foto) , X:3 is een paviljoen en x:4 een woning. Dit is furnitecture, architectuur op meubelschaal. (FOTO:Isabel Rottiers) 

Shoji’ is het Japanse woord voor schuifdeur. Dit thuiskantoormeubel is het eindwerk van Isaac De Mulder uit de Voortgezette Opleiding Meubelontwerp van. Een rieten scherm dat omhoog of omlaag kan schuiven, maakt telkens slechts een gedeelte van het meubel toegankelijk. Zo zorgt Shoji voor een gezonde balans tussen werken en wonen. (FOTO: Isabel Rottiers 

Gespiegelde stoeltjes van Charlotte Declercq uit het derde jaar Interieurvormgeving via Open Hoger Onderwijs  (FOTO: Jana Van Moer, Luca School of Arts, Narafi) 

 

On_Log tafel met eiken balk die onderaan stabiliteit brengt, zonder schroeven. Eindwerk van Thomas Jonckers uit de Voortgezette Opleiding Meubelontwerp (VOMO). (foto: Isabel Rottiers).  

 

Mikado stoel uit metaal, hout en leer van Nicolas Van Dessel uit de Studio Interieur & Meubel uit Interieurvormgeving. (FOTO: Nicolas Van Dessel)  

Reflectietafel van Michèle Gysels uit het derde jaar  Interieurvormgeving via Open Hoger Onderwijs  (FOTO: Lena Watters, Luca School of Arts, Narafi) 

 

Een tafel herleid tot de essentie: een vederlichte aluminium steun voor twee borden, een ontwerp van Mark Hagen uit het derde jaar in de Professionele Bachelor Interieurvormgeving via Open Hoger Onderwijs. 

Schaaktafel uit alleen maar krantenpapier van Milou Trommelen uit het tweede jaar van de Professionele Bacheloropleiding Interieurvormgeving. 

 

Schaaktafel uit alleen maar krantenpapier van Toke Vanhove uit het tweede jaar van de Professionele Bacheloropleiding Interieurvormgeving. 

 

 

Een serie krukjes uit triplex, van Zakaria El Ouakili uit het tweede jaar van de Professionele Bacheloropleiding Interieurvormgeving. 

 

Van Damm, de kast met rolluikjes in transparant spiegelend plexiglas, de bachelorproef  van Liske Weerts uit de Studio Interieur & Meubel van de Professionele Bacheloropleiding Interieurvormgeving werd dan weer geselecteerd voor de expo The Good, the Bad and the Ugly van journaliste An Bogaerts, ook te zien op BAD.  

 

 

Verder zijn we blij vast te stellen dat grafisch vormgever Bas Pattyn, die pas in juni bij ons afstudeerde als interieurvormgever, samen met zijn collega Patrick Hannaert mee de grafische lijn uitzette voor de beurs zelf.  

Op zaterdag 12 oktober 2019  kunt u een oud-student aan het woord horen: Jonas Van Put zal er een lezing geven over zijn werk. Jonas studeerde af in de Voortgezette Opleiding Meubelontwerp in 2014 en is dit academiejaar ook docent in het vak “Ontwerpatelier” in de Bachelor Interieurvormgeving.  

De beurs Belgium Art & Design loopt van donderdag 10 tot en met zondag 13 oktober 2019 in de Floraliënhal in Gent. Meer info en het volledige programma: www.belgiumartdesign.be 

Meer info over de opleidingen 

Bachelor-na-Bachelor Voortgezette Opleiding Meubelontwerp (VOMO) 

Professionele Bachelor Interieurvormgeving via Open Hoger Onderwijs 

Professionele Bachelor Interieurvormgeving via dagonderwijs