Voor de Vectorworks Ontwerpprijs werd voor de vierde keer op rij op zoek gegaan naar de meest getalenteerde student-ontwerpers in architectuur, interieur, exterieur en entertainment. In 2019 werd deze internationale ontwerpwedstrijd afgesloten met maar liefst 4 winnaars in de Benelux. Die krijgen telkens $1.000 voor de ontwerper(s) en gratis Vectorworks-software en -training voor de faculteit van de laureaat. In de categorie Interieur gaat de prijs naar Robin Van Vemde, die in 2018 afstudeerde als Professionele Bachelor Interieurvormgeving aan Thomas More-hogeschool.  Alle winaars uit de Benelux kan je hier vinden. Alle internationale prijsbeesten vind je dan weer hier)

Ps: Voor wie dit leest en géén interieurvormgever, interieurarchitect of architect is: Vectorworks is een 2D en 3D tekenprogramma waarover een Wikipedia-pagina bestaat (hierzo).  

 

Waarmee Robin Van Vemde won? Hij zond zijn presentatie in voor zijn ontwerp voor de Potterij. Als bachelorproef voor de Studio Interieur & Architectuur uit het derde jaar Interieurvormgeving ontwikkelden studenten een herbestemming voor die plek, een vroegere industriële wasserij in de Hanswijkstraat in Mechelen.

Opdracht: Richt een plek in voor toekomstige activiteiten in de geest van de circulaire economie en tegemoetkomend aan noden van de wijk. De keuze van de activiteiten en nieuwe functie(s) heeft elke student individueel bepaald na een uitgebreid vooronderzoek in groep.

Robin Van Vemde werkte verder op het buurtonderzoek waaruit bleek dat sportaccommodatie, een buurthuis, een kantoor en een park noodzakelijk zijn. Dit inspireerde Robin Van Vemde tot het ontwerp én dus de presentatie in Vectorworks van een ‘indoor community park’ waarbij verschillende doelgroepen samenkomen en elkaar in evenwicht houden.

Op de jaarlijkse Keer e Keer Weer – avond van de unit Interieur, Design & Architectuur van Thomas More, elke laatste donderdag van november, kreeg Robin zijn prijs (1.000 dollar)  in handen. Hij nam ons vervolgens virtueel mee doorheen zijn project, een indoor community park. Bekijk zijn presentatie hier.