“Analyseer en onderzoek je eigen kamer eens als ontwerper. Kom tot en nieuwe, ruimtelijke, functionele en sfeervolle plek” . Het is een opdracht die studenten uit het eerste jaar Interieurvormgeving jaarlijks aangaan. Daarbij zijn ze dus hun eigen eerste klant.

De opdracht:

We creëren een ruimtelijke beleving voor een bepaalde doelgroep (‘jezelf’) in een ruimtelijke context die voor de student vertrouwd aanvoelt (de eigen kamer). We vertrekken vanuit de analyse en onderzoek van deze kamer, vanuit de analyse en onderzoek van de ik-persoon en vanuit de analyse van een beperkt aantal functies (slapen, bergen en een te kiezen extra eigen functie) om tot een ruimtelijk, functioneel en sfeervol ontwerp te komen. Het proces en het resultaat worden op een duidelijke, efficiënte, grafisch interessante en persoonlijke manier gecommuniceerd (schetsboek, losse bladen, proefmaquettes, tekeningen, …).

 

 

Hier het ontwerp van Nele Van Brabant, die zich liet inspireren door lichtinval en kamerplanten voor haar ontwerp.  Dat vat ze in haar Portfolio, op het einde van het academiejaar, samen als volgt:

 

Nele Van Brabant
Nele Van Brabant
Nele Van Brabant