Voortgezette opleiding Meubelontwerp

Waar de erfenis van het Mechels Meubel voortleeft

Thomas More-hogeschool stoomt studenten klaar voor een professionele toekomst. In de Voortgezette Opleiding Meubelontwerp (VOMO)  nemen creatievelingen, met reeds een bachelor- of masterdiploma op zak, een academiejaar de tijd om via een doorgedreven designmethodiek en een uitgebreid netwerk een meubel uit te puren, uit te testen en marktklaar te krijgen. 

Wat is de voortgezette opleiding meubelontwerp?

De voortgezette Opleiding Meubelontwerp (VOMO) heeft sinds meer dan twintig jaar de ambitie om op een hedendaagse en onderzoekende wijze voort te bouwen aan de Mechelse meubeltraditie. De opleiding is afgestemd op het niveau van studenten met een diploma architectuur, interieurarchitectuur, interieurvormgeving, productontwikkeling, productdesign en ingenieur industrieel ontwerpen. Een interprofessioneel team begeleidt je bij de persoonlijke opbouw en uitwerking van je curriculum. Bovendien krijg je de ruimte om opdrachten in groepsverband uit te voeren. We bieden plaats aan 20 studenten per academiejaar.

Voortgezette Opleiding Meubelontwerp wordt afgekort tot VOMO. In september 2020 start de tweeëntwintigste editie.

Meer info over toelatingsprocedure, voorwaarden, kostprijs, overzicht van vakken en docenten op www.thomasmore.be/meubelontwerp 

  • Bachelor na bachelor
  • 1 jaar
  • Met team interdisciplinaire ontwerpers
  • Eén jaar, één meubel
  • Werk aan je eigen project
  • Uitgebreid netwerk
  • Presentatietechnieken
  • Kickstart naar een eigen praktijk
  • Professionalisering
  • Duurzaam
Bekijk het volledige programma, toelatingsvoorwaarden en prijzen

Wie kan deze opleiding volgen?

Iedereen die reeds een bachelor- of masterdiploma heeft, komt in principe in aanmerking. Het concept en de inhoud van de opleiding is afgestemd op het niveau van studenten met een diploma architectuur, interieurarchitectuur, interieurvormgeving, productontwikkeling, productdesign en industriëel ingenieur industriëel ontwerpen, maar er werden ook reeds kandidaten toegelaten uit o.a. grafische opleidingen, ingenieurswetenschappen, meubeltechnologie, geologie, kunstgeschiedenis, toegepaste economische wetenschappen, bedrijfsmanagement (marketing), … Omdat het aantal studenten beperkt is tot 20 per academiejaar zijn er selectiegesprekken.

Wat leer je hier precies?

Hands-on en in de praktijk leer je hoe van een ontwerp tot werkelijk meubel te komen. En hoe erover te communiceren. Je leert je evenwicht vinden tussen het conceptuele, het technische, het communicatieve en het economische aspect van ontwerpen. Je bedenkt innovatieve concepten vanuit ambachtelijke of industriële (im)perfectie, met invloeden uit artistieke en technologische richting. Je experimenteert met materialen, vormen en constructies bij het realiseren van modellen en prototypes. Workshops, lezingen, bedrijfs- en beursbezoeken maken het leerproces praktijkgericht, boeiend, interactief en veelzijdig. Samenwerkingen met fabrikanten, ateliers en leveranciers maakt dat je adressenboekje serieus aangedikt wordt.

Inspiratie

Het leven op de campus

Inspiratie

Bekijk de afstudeerders van de afgelopen jaren.

Dienstverlening voor bedrijven

Wil je samen met ons een meubelontwerp opdracht uitwerken?

Laat het ons weten!