Al bijna 20 jaar gaan de derdejaars uit de Professionele Bachelor Interieurvormgeving de internationale designuitdaging van Gide aan. Gide is de afkorting van Group for International Design Education en staat voor een intensieve samenwerking tussen acht designscholen in Europa en China. Eén concrete samenwerking is dat studenten één en dezelfde opdracht moeten uitvoeren.  

In het thema “Mobile Museum” bedenken de studenten dit jaar een nieuwe invulling voor ofwel Het Speelgoedmusuem in Mechelen of De Velodroom in De Schorre in Boom.  

Voor het Speelgoedmuseum kregen de studenten input van Bart Stroobant, de Conservator Infrastructure and Logistics van Mechelen​, van Frodo and Martha Terpastra van Duinzand Museale Projecten uit Nederland en van Mieke Dumont van  het  Speelgoedmuseum Mechelen. 

Voor de Schorre nam Patrick Van Dam, de Coordinator Blauwe Halte De Schorre​, het woord. 

Deze groepen studenten beantwoordden volgens de jury (internen en externen én opdrachtgevers) het best aan de opdracht.

Deze banners zouden naar Ljubljana in Slovenië gereisd zijn tussen 16 en 20 maart 2020. Helaas was dat niet mogelijk dus ziet u ze hieronder. 

Studenten uit de Voortgezette Opleiding Meubelontwerp van Thomas More werkten dan weer aan een museummeubel; Enkele resultaten daarvan zie je door hier te klikken.