4 vragen aan Froyen-Zeitler

Studievrienden worden zakenpartners en verwezenlijken hun droom.

Docent Gerda Vanwijck stelt vragen

Samen met Sàndor Zeitler, zijn studiegenoot van 1998 tot 2002, vormt Klaas Froyen het interieurbureau Froyen-Zeitler. Kort na hun afstudeerjaar in 2005 bundelden ze hun krachten en startten ze hun eigen bedrijf. Met een onverminderde passie voor design zijn ze door de jaren heen blijven groeien. Nu, als experts op het gebied van interieur en design, blijft hun honger naar vernieuwing onverminderd groot. Zoals ze zelf zeggen op hun website: “We lusten design nog steeds rauw.”

Website Froyen-Zeitler
Klaas Froyen

Sàndor Zeitler

© Froyen Zeitler – Argentakantoor

1.

Hoe heeft de interieurvormgevingsopleiding aan de Faydherbe Academie je carrière beïnvloed en welke kennis/vaardigheden bleken het meest waardevol in je professionele loopbaan?

Klaas Froyen: Na het middelbaar in een streng internaat te hebben doorgebracht was de vrijheid en de losse omgang tussen studenten en docenten een verademing. Ik had een kunstopleiding gevolgd maar het leren hoe creatieve ideeën omgezet worden in tastbare resultaten is echt het resultaat van de opleiding in de Faydherbe academie.

2.

Geef enkele voorbeelden van projecten of samenwerkingen na je afstuderen en hoe heeft de opleiding je geholpen succesvol te zijn in deze projecten?

Klaas Froyen: Bij de start van Froyen&Zeitler waren er verschillende kleine horecaprojecten. Nu gaan ze van een grote maar toch persoonlijke optiekzaak in Leuven, een spectaculaire villa in Barcelona tot een gigantische renovatie van een Belgisch productiehuis.

© Froyen Zeitler – Totaalinrichting Retail Design Brillenzaak Optiek Verhulst

© Froyen Zeitler – Banijay Kantoor

3.

Hoe zie je de toekomst van de interieurvormgevingsindustrie, en welke trends of ontwikkelingen zie je als het meest relevant voor afgestudeerden die de industrie betreden?

Klaas Froyen: Met de opkomst van nieuwe duurzame materialen, sterk evoluerende technieken en een groeiend besef voor ergonomie zal de sector steeds meer specialisten nodig hebben.

4.

Wat zijn de leukste herinneringen tijdens je opleiding interieurvormgeving en je studiejaren in Mechelen?

Klaas Froyen: Ik heb samen interieurvormgeving gestudeerd met Sàndor Zeitler. Tijdens de vele groepswerken kwam het ter sprake dat het fijn zou zijn om ooit samen een interieurarchitecten bureau uit de grond te stampen. Froyen&Zeitler bestaat nu bijna 20 jaar en is nog steeds aan het groeien…

© Froyen Zeitler – Privéwoning