Isabeau Lebleu
04 91 91 75 35
isabeau.lebleu@gmail.com
Instagram.com/studio_isabeaulebleu
Als interieurachitecte en creatieve ziel vraag ik me af hoe we ons goed kunnen voelen in een omgeving en wat onze omgeving nodig heeft om goed te blijven. Natuur en herkomst begeestert mij en ik ga telkens met (soms wat atypisch) materiaalgebruik de uitdaging aan om bij te dragen tot een mooiere wereld. Mijn doel in het ontwerpen van ruimtes en meubels is het creëren van beleving, een gemoedstoestand. Daarbij wil ik ook rust en eenvoud brengen, een zogenaamde “slow living” in een wereld waar we steeds veel prikkels van buitenaf krijgen.
De Mone
Rusten in vlas
De Mone, een meditatiestoel die voortkwam uit een studie op het geoogst vlas van mijn oom, is als rustcocon een nieuw concept in de omgeving, gemaakt uit lokale, pure en typisch Belgische materialen. Deze stoel zorgt ervoor dat je in afzondering kan uitrusten, dankzij een scherm van ruw geweven vlas. De onbewerkte garens zorgen voor een natuurlijke geur die bijdraagt tot de beleving. De Mone is een meditatiestoel waar wordt IN gezeten en niet OP. De constructie volgt de vorm van een icosidodecaheder, waarbij 12 vijfhoeken en 20 driehoeken aan elkaar bevestigd worden.
Thomas De Jonckheer
04 86 07 39 23
t.dejonckheer@hotmail.com
instagram.com/studio_DeJonckheer
Als ontwerper leg ik graag de focus op materiaal en detaillering. Ik ben steeds op zoek naar de juiste balans tussen techniek en vormgeving om een vernieuwend ontwerp te realiseren.
Pivut Table
“Het geheim zit hem in de poten”
Pivut is een unieke tafel, door het vernieuwend montagesysteem tussen blad, frame en poten.
Het ontwerp biedt eenvoudige reparatie, personalisatie en hergebruik aan waardoor het perfect past binnen de circulaire economie.
Met oog voor detail en vormgeving zorgt Pivut table voor een atypische uitstraling, waarbij de poten doorheen het blad migreren en het frame ontbonden lijkt van het geheel, wat zorgt voor een speels en verfijnd ontwerp
Manu Vandevenne
04 78 81 14 96
manuvandevenne@gmail.com
instagram.com/manuvandevenne
Door mijn vooropleiding en interesse in houtbewerking zie ik altijd een mogelijkheid om hout te verwerken in een product. Dit geeft meteen warmte en karakter aan het ontwerp.
Lira
Met Lira haal je een multifunctioneel opbergmeubel in huis dat je volledig naar eigen smaak kan samenstellen. Dit tijdloze en eenvoudig ontwerp biedt een waaier aan mogelijkheden om je interieur mee op te vrolijken. Het systeem bestaat uit een massief houten frame, opgebouwd uit ronde elementen, die met onzichtbare schroefverbindingen stevig aan elkaar zitten. Naast het opbergen van je favoriete LP-collectie vind je ook plaats voor alles wat je kwijt wil als je thuiskomt.
Sara Maruyama
Kōzo
Vandaag de dag worden producten zodanig aangepast aan de mens, dat het gebruik ervan een vanzelfsprekendheid wordt en we ze niet meer in ons volle bewustzijn ervaren. De praktische functie wordt vervuld maar de emotionele waarde blijft afwezig.
Kōzo is een zitmeubel dat een harmonie tussen mens, meubel, ruimte en natuur belichaamt. De fragiele uitstraling van de zitting uit traditioneel Japans papier (washi) nodigt de gebruiker uit het meubel op een zachte en respectvolle manier te benaderen. Hierdoor ontstaat er een bewustwording waarna materialen en texturen intenser worden ervaren.
Liske Weerts
+31 6 57 37 53 77
liskeweerts@gmail.com
instagram.com/liskeweerts
Ik zie mezelf als een ontwerper met oog voor detail en ben pas tevreden als het echt goed is. Verder sta ik met beide voeten op de grond. Een ontwerp moet niet alleen mooi maar ook functioneel en praktisch zijn.
Coco
COCO Is een modulair zitmeubel, en is door zijn ronde vorm eindeloos aan elkaar te schakelen. Zo vormt het zich van een éénpersoons zitmeubel tot een sofa voor meerdere personen. Dit meubel is uitermate geschikt voor een groeiend bedrijf, een museum of voor een toonzaal waar regelmatig van tentoonstelling wordt gewisseld. Door de uitsparing in het zitvlak is het gemakkelijk om meerdere zitelementen in elkaar te schuiven. De rug is los te koppelen waardoor er nog meer opties mogelijk zijn.
Thibeau Scarcériaux
04 73 99 05 63
Thibeau.Scar@gmail.com
instagram.com/thibeauscarceriaux
Als ontwerper wil ik taboes doorbreken door functionele kunst en objecten te ontwerpen en creëren, zodat er over het onderwerp gepraat wordt.
27.112313,53.011508
Verwijzend naar iets buiten zichzelf, verwijst 27.112313,53.011508 naar een leegte. Deze leegte is een scherm waarop we onze gedachten en reflecties kunnen projecten.
Het kunstobject is geïnspireerd op het taboe om religies uiteen te houden. Het kunstobject nodigt de inzittende uit om een moment te nemen voor zichzelf en te reflecteren over religie & cultuur en tijd & ruimte. Als men het kunstobject intreedt wordt de inzittende geconfronteerd met zichzelf op mentaal en fysiek vlak. De correcte reflectie is hoe de rest van de wereld naar ons kijkt. Voor het het eerst ontmoet je je ware ik. De reflectie geeft de opportuniteit een uitdaging om te reflecteren over jezelf, over religie en wat we doen met de tijd die we hebben. Een ruimte die contemplatie en een moment van pauze creëert.
Wouter Persyn
04 99 63 57 43
wouter.persyn@gmail.com
instagram.com/wouterpersyn
Als ontwerper, maar ook als architect of kunstenaar, wil ik de mensen verbazen en verrassen. Ik wil hen even laten stilstaan bij het zien of ervaren van mijn werk. Door te spelen met het visuele aspect van alledaagse zaken rondom ons probeer ik de voorbijganger zijn aandacht te trekken. Het eerste moment van verbazing wordt na even zoeken al snel gevolgd door de verrassing, de aha-erlebnis.
Gordn
Kunst, kast, kwestie van perspectief.
Vooruit, achteruit en weer vooruit. Wie langs Gordn passeert kan niet anders. Dit functioneel kunstobject laat de gebruiker de keuze tussen kunst of kast: of ik zie de kast, of ik zie een optische illusie. De opening die doet denken aan de manier waarop Gordon Matta-Clark gebouwen onder handen nam, is immers niet vrijblijvend. Wanneer de gebruiker vanuit het vooraf bepaalde standpunt naar de kast kijkt, ontstaat er een perfecte cirkel die lijkt te zweven, wordt 3D 2D en wordt de kast kunst. Doordat vanuit alle andere standpunten de cirkel compleet verdwijnt en Gordn terug een kast wordt, moet de gebruiker actief op zoek gaan naar de optische illusie, wil hij zich verwonderen.
Quinten De Korte
+31 6 40 38 43 44
info@quintendekorte.com
instagram.com/quintendekortefurniture
In alles wat ik doe geloof ik in het uitdagen van de status quo. Ik ben aangetrokken door wat zou kunnen zijn en geloof in het creatief toepassen van de nieuwste technologieën om het normaal van morgen te genereren.
Gen-Table
Gen-Table heeft als doel om te inspireren en de materiaalcirkel te sluiten. Deze salontafel staat voor state-of-the-art innovatie, omdat het aantoont dat het mogelijk is om opnieuw na te denken over productie, vormgeving en het milieu op een manier die deze aspecten versterkt en verbetert.
Gen-Table toont een harmonie tussen de volgende stap in design, manufacturing en businessmodel. Door “additive manufacturing”, “artificial intelligence” en “circular economy” te combineren, wordt de status quo uitgedaagd en ontstaat als het ware de toekomst.
Het resultaat is meer dan een meubel, het is het resultaat van een innovatief proces dat diverse vernieuwingen samenbrengt. Dit proces is bij uitbreiding toepasbaar op diverse gebieden.
De structuur van het meubel is gegenereerd met behulp van artificiële intelligentie evolutie. Hierdoor komt een ideale vorm tot stand. Deze toont materiaalminimalisatie en krachtoptimalisatie.
De ecologische impact die 3D printen kan hebben moet in relatie worden gezien tot de vormcomplexiteit. De structuuroptimalisatie heeft tot gevolg dat er een verhoging van de vormcomplexiteit plaatsvindt, maar wat tegelijkertijd materiaalbesparing oplevert. Het is de verwachting dat dit ecologisch beter zal presteren als gekeken wordt naar de complete levensduur in vergelijking met traditionele structuren.
De door middel van A.I. gegenereerde organische vormgeving zou wel eens de ‘art nouveau’ van de 21ste eeuw kunnen worden.
Dieter Mortelmans
04 89 15 30 74
DieterMort@hotmail.com
instagram.com/dieter_mortelmans
Als ontwerper probeer ik me te verdiepen in oude, geschiedkundige rituelen aan de hand van literatuurstudie. Dankzij deze opgedane kennis kan ik het ritueel nieuw leven inblazen en in een geherdefinieerde gedaante naar de klant brengen. Net zoals mijn afstudeerproject genaamd ‘hasu’, waarin ik de verschillende aspecten van de oude theeculturen samenbreng in de vorm van een nieuw meubel met bijhorend ritueel.
Hasu
Hasu is een compacte tafel die de verschillende aspecten van de theecultuur samen brengt in de vorm van een nieuw & hedendaags theeritueel. Het openklappen van het ontwerp kondigt de aanvang van dit ritueel aan. Net zoals het openklappen van de lotus, wanneer de eerste zonnestralen de horizon strelen, de aanvang van een nieuwe dag aankondigt.
Het ontwerp maakt het prepareren, presenteren en opslaan van de thee mogelijk en is daarom geschikt om fervente theeliefhebbers dichter bij elkaar te brengen. Want wat is er nu beter dan samen met je naasten, al is het maar heel kortstondig, tot rust te komen met een verwarmend kopje thee in de palm van je hand?
Nicolas Van Dessel
04 74 17 42 99
nicolasvdessel@gmail.com
Instagram.com/nicolasvdessel
Als ontwerper wil ik mijn doelen bereiken en haal ik voldoening uit het leerproces en het uiteindelijke resultaat. Ik ben vooral bezig met het zoeken naar creatieve oplossingen voor problemen door middel van meubeldesign.
Bubby
Bubby is een compact en flexibel horecameubel dat multifunctioneel inzetbaar is. Doordat het twee zitvlakken op verschillende hoogtes heeft neemt het de functie van tafel en stoel op zich en vervangt het de ordinaire tafels en stoelen die we gewoon zijn op horecaterrassen. Zo creëert Bubby een flexibel en veelzijdig alternatief voor optimaal ruimtegebruik. Bovendien speelt Bubby perfect in op de huidige coronamaatregelen doordat er heel eenvoudig en snel bubbels gemaakt kunnen worden. Het is dus een persoonlijke bubbe buddy, vandaar ook de naam Bubby. Terraslandschappen gaan er nooit meer hetzelfde uitzien met Bubby. De gebruiker maakt continu zelf nieuwe organische composities wat zorgt voor een levendige en vrije café-ervaring.
Sander Debruyne
04 96 43 85 26
sanderdebruyne@hotmail.com
instagram.com/studio.S_Design
Ik ben een jonge product- en meubelontwerper afkomstig uit het Kortrijkse; ik zoek altijd nieuwe ideeën en inspiratie rondom mij heen om zo mijn visie en ontwerpen te kunnen verruimen.
021.
Is een easy chair geïnspireerd door Japanse vormgeving. Karaktervolle materialen en zichtbare verbindingen vormen samen met de horizontale, open structuur een nederig, sober geheel dat de gebruiker tot rust laat komen.
Ine Verhaege
04 70 36 65 14
Verhaege.ine@gmail.com
instagram.com/studio.ineverhaege
Ik ben begonnen met ontwerpen op jonge leeftijd in het deeltijds kunstonderwijs, dit heeft me altijd geboeid. Later heb ik dan interieurvormgeving gestudeerd aan het Kask in Gent, om daarna de opleiding Vomo te volgen in Mechelen. Als ontwerper vertrek ik meestal uit materialen en technieken om deze anders te gebruiken of te veranderen
Flow
De kruk Flow is meer dan enkel een kruk. Het is een kruk met een verhaal en uitdaging. De recyclage en het ambachtelijk verwerken van kunststof wordt hierbij onder de aandacht gebracht. Kunststof is meer dan afval en massaproductie alleen. Door een ander productieproces te gebruiken wordt het maken van deze kunststof kruk handwerk met een persoonlijke touch.
Elke kruk is uniek. Door één gestandaardiseerde mal te gebruiken kun je toch unieke stukken maken, dit met behulp van de zwaartekracht. Die zorgt voor een unieke grillige, organische vorm van de poten, omdat die een vrije flow hebben. Bij de kruk zie je ook een mooi contrast tussen de gedeeltes. Van het meubel die stilstaan en diegenen gevormd worden met behulp van zwaartekracht.
De samenstelling bestaat deels uit nieuwe kunststof en deels uit materiaal dat wordt hergebruikt. Het ‘afval’ dat wordt gebruikt, is afkomstig van een bedrijf dat er voorlopig niks mee doet. De nieuwe kunststof en het restgranulaat worden samengesmolten en vormen samen een nieuw meubel.
Ine Verhaege - Flow
Ine Verhaege (2) - Flow
Manon De Backer
04 94 67 56 03
debackermanon@hotmail.com
instagram.com/debackermanon
M°Flex
My flexible exterior
De M°flex werd ontworpen om de kleinste buitenruimtes een zinvolle invulling te geven. Door de hangelementen op verschillende hoogtes in te haken op de achterwand, kunnen er meerdere meubeltypologieën worden gevormd.
Van een heerlijke siësta languit in de zon, tot gezellig tafelen met z’n tweetjes… M° flex speelt perfect in op de beleving van elk moment.
Daarnaast is het meubel door het modulaire systeem oneindig verlengbaar en draagt de zuivere en minimalistische vormgeving bij tot een aangename en uitnodigende sfeer.
Hanne Mortreu
04 95 23 91 22
hannemortreu@gmail.com
instagram.com/hannemortreu
Als jonge ontwerpster zie ik het als een taak om het bewustzijn rond klimaatverandering en onze consumptiemaatschappij te vergroten. Velen hebben de overstap gemaakt naar groene of milieuvriendelijke producten en bouwen duurzaam huizen, en via mijn ontwerpen vraag ik aan die mensen om aandacht te besteden aan meubels die even vriendelijk moeten zijn voor mens en planeet. Daarom gebruik ik enkel natuurlijke of gerecycleerde materialen in mijn ontwerpen.
Coco module
Plastic fantastic?
Coco-Module is een etagère opgebouwd uit stapelbare modules. Het meubel is vervaardigd uit biologisch afbreekbaar plastic. De ingrediënten van het materiaal bestaan uit 100% natuurvriendelijke producten waaronder zetmeel en kokosvezel.
De kokosvezel in het plastic vormt niet enkel de structuur maar bepaalt ook de dierlijke uitstraling. Zo wil ik me afzetten tegen het gladde product dat wij kennen genaamd plastic. Als ontwerper zie ik het als mijn taak om het bewust zijn rond de klimaatverandering en onze consumptiemaatschappij te vergroten. Velen hebben de overstap gemaakt naar groene of milieuvriendelijke producten en bouwen duurzaam huizen, en aan die mensen vraag ik om aandacht te besteed aan het waarborgen over het feit dat de meubels die we in onze huizen plaatsen even vriendelijk moeten zijn voor mens en planeet. Als mens kunnen we via het meubel ons imago delen en de norm doorbreken. Want wat als ecologische meubelen de norm worden? Het meubel overstijgt zijn functionaliteit en laat ons dromen over de toekomst van design en het effect dat bio-plastic als massaproduct zou kunnen teweegbrengen. Samen maken we onze ecologische voetafdruk kleiner.
Krukje
Paper stool is een krukje vervaardigd uit papierklei op basis van krantenpapier. Het meubel kan alleen gebruikt worden of met meerdere gecombineerd. Door middel van een verbindingsstuk kunnen die aan elkaar worden bevestigd of op elkaar worden gestapeld. Op deze manier wordt dit eenvoudig zitobject getransformeerd tot bank, roomdivider of sculptuur.
Lamp
Coral lamp is een lamp vervaardigd uit 100 procent biologisch afbreekbare soyawax. Het object is geïnspireerd op orgelkoraal.
Dries Voet
04 73 48 82 53
Dries.voet@hotmail.com
instagram.com/dries_voet
Als ontwerper werk ik graag op de grens tussen kunst en design. Ik hou ervan om objecten te creëren die meer vragen opleveren dan dat ze beantwoorden. Ik ontwerp vanuit emotie en laat me leiden door mijn omgeving en leefwereld.
In mijn huidige ontwerpen conceptualiseer ik mijn ervaringen met queer personen en de lgbtq+ gemeenschap. Hierbij probeer ik de taboes daarrond te doorbreken. Dit resulteert in objecten met een geest van extravagantie en overdadigheid.
Ménage à trois
De vorm van Ménage à trois is geïnspireerd op twee lichamen die op hun manier de liefde bedrijven. Eens je jezelf in het daybed legt word je uitgenodigd om deel te nemen aan deze activiteit en laat je jezelf omarmen. Voor je het weet heb je een trio met de zetel.
Dit meubel helpt een conversatie op gang. Het praat over dingen die anders zijn of zich niet binnen je leefwereld bevinden, en is een kans om bij te leren of preutsheid te overwinnen.
Fien Cuppens
04 73 54 93 78
fiencuppens@hotmail.com
Als ontwerpster ben ik steeds weer bezig met het schrijven van een uniek verhaal. Ik geloof dat ontwerpen een kunst is van het verhaal te vertellen. Ik creëer een emotionele waarde aan de hand van een verhaal en een herinnering, vertaald op een persoonlijke manier.
Alex Anders
Zonder jou is alles anders, Alexander
Alex Anders is een poëtisch meubel dat een emotionele waarde integreert als blijvende herinnering aan een overledene. Het meubel vormt hierbij een verbondenheid en een gespreksopener in het dagelijkse leven.
Als ontwerpster speel ik in op het gemis van een overleden persoon, door dit letterlijk te vertalen als een leegte in de tafel. Het is een plek die niet meer gebruikt kan worden. Dit doe ik aan de hand van een porseleinen object, dat ook dienst doet als wanddecoratie. Het breekbare en fragiele porselein is een ode aan de overledene. Het textiel en de as van de dierbare persoon wordt meegebakken en laten een persoonlijke afdruk na. Het herinneringsobject maakt het rouwen en het rouwproces bespreekbaarder. Het verwijst ook naar het ritueel van bloemen leggen tijdens het rouwproces. Bloemen spelen een belangrijke rol binnen het verlies, tijdens de uitvaart en als ritueel.
Eva Baplu
04 96 43 20 11
evabaplu@hotmail.com
instagram.com/evabaplu
instagram.com/__sloliving/
Als ontwerpster start ik graag vanuit het zachte en intuïtieve. Mijn visuele achtergrond als grafisch ontwerpster combineer ik met het emotionele aspect uit meubelontwerp. Ik creëer objecten die een gevoel weerleggen, het dagelijkse leven opladen en rust met zich meebrengen.
Soft Spot
Slow down, feel more
In een wereld waar alles draait rond snelheid is het moeilijk om te vertragen en tot jezelf te komen. Soft Spot is een plaats om te ontkoppelen en tot rust te komen. Het is een zacht, intuïtief meubel, ontworpen door Eva Baplu, dat draait om gevoel en beleving. Het heeft een hoge aaibaarheidsfactor door een combinatie van verschillende tactiele materialen en texturen. Soft Spot nodigt je uit om te liggen, het meubel te knuffelen of erin te verdwijnen. Zachtheid die zowel fysiek als mentaal aanwezig is.