De bachelorstudenten Interieurvormgeving van Thomas More kregen de opdracht om een kortverblijf in eigen land voor twee personen te ontwerpen. En laat dat nu net zijn waar we de laatste maanden allemaal naar op zoek waren!

Onder de naam “Baden” creëerden de ontwerpers een staycation verblijf met droomlocatie: de Kruidtuin in Mechelen. Voor elk design werd er rekening gehouden met samenhang, privacy, lichtinval en uitzicht.

De vakantiehuisjes moesten de volgende elementen bevatten: een sanitaire ruimte voor twee personen met een douche, omkleedzone, berging en wc; een slaap- en kleedruimte met slaapgelegenheid voor twee personen, berging voor de kledij, een kleine zitruimte en/of bureautablet en last but not least een buitenruimte waar je met twee personen kan ontspannen. Kortom, de ideale plek om te relaxen of om te telewerken in een nieuwe setting.

Marthe Etienne ontwierp een verblijf voor mensen met een visuele handicap. De woning is zuid gericht met een focus op textuur en materiaal en heeft een terras met een geur/kruidentuin.

Onder de naam Unlimited Space ontwikkelde Maud Krikke een verblijf voor reizende, grenzeloze jongeren waarbij een meubel centraal in de ruimte staat en al je levensbehoeften vervult. Studeren, baden, ontspannen, het dagelijkse leven ontvluchten: je bepaalt zelf hoe je het meubel invult.

Valérie Sette heeft als doel de gasten volledig tot rust te laten komen. De compacte ruimte, geïnspireerd door een boshut, met donkere kleuren en verassende lichtbronnen, vormen de ultieme ontsnapping van de drukte en hectiek van de dag. Toch nog wat werk te doen? Dan kan dat met een groen, rustgevend uitzicht die de vitaliteit en creativiteit bevordert.

Stephanie Amoh maakte een compact geheel van twee in elkaar geschoven volumes uit beton. Elke ruimte kan van het sfeervolle natuurzicht genieten. Om los te komen van de traditionele muurverdeling werden alle functies in de meubels verwerkt die tegelijk de ruimte in zones verdelen. Nadien werden deze gecombineerd tot één groot meubelstuk. Als gevolg zijn er langwerpige hallen ontstaan, die geaccentueerd worden met dakvensters.

Merlijn van Kuppenveld maakte het design voor een luchtig en levendig kortverblijf met geperforeerde panelen die een licht- en schaduwspel creëren. De unit bevindt zich aan de bosrand en kent een kleurrijk ontwerp met vloeiende lijnen die je door de ruimte leiden.

Jari heeft ‘baden’ verwerkt in een losstaand ogende unit met egaal witte elementen, in contrast tot de karakteriserende houtmaterialen in de omliggende ruimtes. Men kan de 2 totaal verschillende sferen afzonderlijk ervaren of het contrast doorbreken d.m.v. een pivoterende wand die de grens doet vervagen.

Wij snakken alvast naar een rustgevende overnachting in een van deze ‘second homes’!