Studenten uit het derde jaar Interieurvormgeving in Open Hoger Onderwijs moeten een tafel voor twee ontwerpen, bedoeld om met twee te dineren. Hier de tafel Implied, van Evelien Deprins.

IMPLIED is een tafel voor twee personen, geïnspireerd op #metoo en de problematiek rond ongewenste intimiteiten. Hoe kan een meubel de relatie tussen twee mensen beïnvloeden, manipuleren of zelfs afdwingen?

Door de geplooide lijn wordt de tafel het dwingende personage in het verhaal, die de gebruikers aanzet om dicht bij elkaar te gaan zitten. De tafel vormt daarnaast een gesloten doos, die de tafelgenoten de nodige (ongevraagde) privacy geeft en zo het gevoel van intimiteit verder versterkt.Ondanks het suggestieve karakter van de tafel, it is implied, verplicht te tafel tot niets. Het onbehaaglijke gevoel komt vanuit de gebruikers zelf. De toepassing van berkenmultiplex geeft het meubel een warme en zachte uitstraling mee dat de gezelligheid en intimiteit van de tafel benadrukt. Tegelijkertijd werkt dit opnieuw een ongemakkelijk en gedwongen gevoel in de hand.