Een standaard container om tot een plek waar 2 personen comfortabel kunnen overnachten?

Stel je voor, na een avontuurlijke wandeling door bos en veld kom je aan bij een container. Geheel ontworpen om tot rust te komen op deze idyllische plek, alleen het geruis van bomen als afleiding.

Centraal in een levendige stad staat je eigen terugtrekplek. Gepland of gestrand, na het herbeleven van de dag over een heerlijk afhaalmaal maak je je op voor de nacht.

Liese Michielsen

Ik heb mijn container opgebouwd met 4 keer dezelfde vorm met een ronde kant, en een rechte hoek. De container is zo ingedeeld dat er 2 mensen comfortabel kunnen verblijven. Mijn moodboard heeft veel rechte lijnen, met daartussen afrondingen. Dan heb ik die vorm gekozen en daar een volume van gemaakt. Ik heb die dan op verschillende hoogtes en in verschillende richtingen herhaald in mijn maquette.

Liese Michielsen

Elke functie wordt afgezonderd met die vorm, bv. het slapen wordt begrenst met dat uitstekende verticale volume, de badkamer zit achter een horizontaal volume. De locatie die ik voor de container heb gekozen is in de duinen, omdat je ook onder een duin of in een ronding van een duin kan gaan zitten, zoals de vormen in de container ook delen afschermen. Ik zag dezelfde vormentaal in de duinen als in mijn maquette. De kleuren heb ik dan ook gehaald uit de duinen, beige en zandkleurige tinten.

Joy Arends

Het moodboard van Joy geeft de balans weer van de volumes die elkaar in ‘evenwicht’ houden. In combinatie met frisse kleuren, weerspiegelt dit de sfeer en beleving van haar Stay.

Wiam El Abbassi

Hij werkte met schuine lijnen qua vorm-concept en wou een traditionele gevoel hebben in het algemeen, daarom het gebruik van koper en de warme kleuren.

Liana Yeghunyan

Na de lezing van Hilde Francq over “trend & colorwatcher” heb ik dit moodboard gemaakt geïnspireerd door de trend “The Chamber” : premodernistisch, antiek, arts-en-craftsbeweging, decoratieve oude gebruiksvoorwerpen, nostalgische strepen….
Materialen die bij deze trend passen zijn hout, leem.

Mitchell Koolhoven

Verblijfplaats voor één unieke nacht, in een omgebouwde zeecontainer. Geplaatst in Noorwegen en geïnspireerd door de veroudering van materialen en de trendlezing van Hilde Franq. Na een lange wandeling gemaakt te hebben in de natuur is er een mogelijkheid om hier uit te rusten. Door de grote raampartijen en indeling is er ’s avonds perfect zicht op het noorderlicht. De hotelkamer is bewust voor twee personen en de meubels, zoals het bad, zijn hier dan ook ergonomisch voor ontworpen. Gebruikte materialen zijn verweerd beton en verschillende stadia van geoxideerd koper.

Tessa van der Vies

Het ontwerp is gebaseerd op de trendlezing van Hilde Franq. Hierin heeft ze het over de ‘nieuwe’ primaire kleuren. Deze kleuren toegepast met de kleurenleer van Kandinsky is het concept van het ontwerp. Geel staat voor energie en de driehoek staat daar voor centraal. Dit is de slaapruimte geworden. Rood staat voor de aarde en de vorm is een vierkant. Dit heb is toegepast bij de keuken, waar je kracht krijgt door middel van eten. Blauw staat voor de hemel en daar hoort de cirkel bij. Hier heb ik de badkamer aangekoppeld om helemaal tot rust te kunnen komen.

Behoefte aan een pauze? Of is het tijd is voor rust?