Sterker nog: deze items worden zonder toevoeging van enig ander materiaal of hulpmiddel in elkaar gezet.

Klassieke berg-zitmeubelen maar net zo goed meubelaccessoires die het welzijn van de mens kunnen vergroten. Via brainstormen komen we tot nieuwe ideeën. De uitdaging is om verder te zoeken dan de gekende attributen uit onze leefomgeving.

Joyce Kramer – Apple House
Het idee is ontstaan om een poppenhuis in de vorm van een appel te ontwerpen. In het Apple House zijn diverse figuurtjes en poppetjes aanwezig waar kinderen mee kunnen spelen. Het Apple House is tijdloos en heeft een vertrouwd karakter. Kinderen kunnen zich eindeloos met het Apple House vermaken en wanen in hun eigen fantasiewereld. Het Apple House is eenvoudig door kinderen zelf te monteren en past daarnaast naadloos in iedere interieur.

Emilie Jacobs – Display Tree
Het is idee was een bijzettafel te maken met extra schapjes, zo ben ik dus op het idee gekomen om een kruis te maken als basis en een kruisvorm te maken in de leggers om deze dan over de basis te schuiven. De sneeuwvlokken die eraan gemaakt zijn, zijn puur versiering. Je zou er zelfs iets anders aan kunnen hangen voor andere feestdagen.

Joe Sterck – S.A.T.
Een bijzettaffeltje dat zijn naam dankt aan zijn gelijkenis met een satelliet schotel. Het object bestaat uit 3 delen, het blad, de draagstructuur die de krachten op het blad verdeeld op de poten en het onderstel bestaande uit 8 poten die hun stabiliteit krijgen door hun lichte buiging. Het geheel kan als flatpack verpakt worden.

Chloë Bombeeck – Plant Au Plex
Plant au plex is een flexibel meubel dat ruimte biedt om je plantjes op een schitterende manier te presenteren. Een tijdloos design door organische vormen. Het meubel bestaat uit 10 onderdelen. De onderdelen zijn makkelijk in en uit elkaar te schuiven. De 5 verschillende niveau’s bieden genoeg ruimte voor je planten tot hun recht te doen komen.
Alle aspecten van dit meubel zijn op elkaar afgestemd, zowel de fuctie, vorm als constructie.

Dries Huyck – Lasercut Furniture

Deze bijzettafel is volledig uit triplex gemaakt zonder enige verbindingsgereedschappen te gebruiken. Door de 24 stijlen is de tafel zeer stevig en staat deze stabiel. De manier van verbinden zorgt ervoor dat als de verbindingen licht zouden verslijten of niet goed meer zouden aansluiten de tafel toch niet uit elkaar zou vallen. Door het lichte materiaal en voldoende openingen is deze tafel zeer licht en kan ze makkelijk verplaatst worden via het daarvoor voorziene gat in het blad.

Lieke Winkelmolen – 360°
Het meubel blijft goed in elkaar zitten door het in elkaar schuiven van gleuven die in de verticale dragers zitten en in de horizontale plateau’s (een soort schuif/klem verbinding).
Het meubel is gelaserd waardoor er contrast ontstaat tussen het lichte hout en de verbrande kopse kanten. En dit zie je goed terug bij het 360 graden meubel.

Sophie Van Lier – Draaiwerk

Het is een klein bureaumeubel dat flexibel inzetbaar is. Het geeft je de mogelijkheid om vanuit een sta- of zittende positie te werken. Het meubel bestaat uit de twaalf parallel lopende delen, waarbij de tussenstukken draaiend op slot worden gezet. Doordat de houtverbinding zichtbaar blijft en met pijlen is gemarkeerd, wordt de draaiende beweging benadrukt. Het werkblad en opbergbakjes wordt via de parallel lopende delen geklemd en zorgt voor de stevigheid in het geheel.

Wij geloven in effectief design zonder poespas! Met hetzelfde gemak zijn ze ook weer uit elkaar te halen en kunnen de onderdelen compact worden opgeborgen.