Voor het vak Entrepreneurship kregen onze studenten de opdracht vanuit Etheclo om de coolbox een nieuwe functie te geven.

Dit vak is er om je vermogen te ontwikkelen om je creatieve/business competenties te gebruiken voor nieuwe, ongekende en complexe uitdagingen.
Op zoek naar het juiste evenwicht!

De afgedankte koelboxen een tweede leven geven in plaats van te recycleren, gekoppeld aan een business model, deze 2 teams van interieurvormgevers en international business management studenten kwamen met interessante ideeën af.

Het team van Antje, Jani, Jeroen, Nele en Sanne gebruikte deze coolbox om het gebrek aan modulaire opbergruimtes binnen de onderwijssector te verhelpen. Het viertal vond sowiezo dat er nog te weinig meubels van herbruikbare materialen worden gemaakt. Zo kwam het idee BOX IT UP tot stand; een meubel om te stapelen, te bergen en om op te zitten.

Bepaalde plastic onderdelen van de box worden vermalen en verwerkt tot filament waarmee de pootjes 3D-geprint kunnen worden. Met bouten en rondellen bevestig je de pootjes op de box.

Door de samenstelling van de materialen is het meubel zeer licht.

Het team van Arno, Assia, Maren, Sara en Gaby kozen ervoor om de levenscyclus van de coolboxen te verlengen door de coolbox om te bouwen tot een COMPOX, een compostdoos voor compostering in kleine en beperkte ruimtes.

Zo bouw je de coolbox om: Snijd de coolbox in tweeën, knip de plastic schilden op maat van de zijkanten van de doos (dienen als waterreservoirs). Plaats de panelen zo dat ze de binnenkant van de doos beschermen en afschermen.Sluit de voorkant van de doos met het EPP deksel en sluit de bovenkant van de doos af met een plastic koelblok. Gebruik de bovenste koelplaat als deksel. De gaatjes zorgen ervoor dat de compost ontkiemt en het kussentje is gemakkelijk met de vingers vast te pakken.

De COMPOX compostbak is dus licht, stevig en compact zodat hij perfect geschikt is voor balkontuinen en binnenshuis tuinieren.

Onze studenten buigen uitdagingen via creativiteit altijd om tot nieuwe opportuniteiten!