Zeven creatieve manieren om zowel die 1,5 meter als het plezier in je leven in stand te houden.

Opdracht : Maak met een ‘anti-corona’-goudstaaf van 1,5m een cadeau voor je partner.

Esmée Groothuizen – Inpakken & Wegwezen.
Inpakken & Wegwezen biedt met drie kokers een opbergplaats om de belangrijkste spullen onderweg bij je te hebben. Het geheel is eenvoudig te sluiten met de deksel en kan gemakkelijk meegenomen worden.

Maud Krikke – De Vergouding
Deze bijzondere liniaal is een cadeau dat voor elke student interieur/architectuur van pas komt. Dit is namelijk geen standaard liniaal maar een liniaal die volgens de perfecte ontwerp-verhouding meet. De liniaal is gebaseerd op de gulden snede en de rij van Fibonacci die van pas zullen komen bij elk volgend studieproject. Echt meten is niet mogelijk met deze liniaal, het is vooral een cadeau dat je laat nadenken en stil laat staan bij het ontwerpproces. Wetenschap en filosofie komen samen in deze liniaal.

Margot Ceuleers – De Belgische Bonbon
Dit cadeau is ontworpen voor een persoon met een speciale voorliefde voor koffie.
De ontvanger is Nederlandse en deze pralinedoos vormt dus de perfecte gelegenheid om haar kennis te laten maken met de Belgische cultuur met een koffietje bij de hand. Chic, strak, maar vooral Belgisch! Met dit doosje vol smaak, sla je iedereen aan de haak!

Jolien Lambrechts – Toast ’n Egg
Een toast-en eihouder voor een gezond ontbijt. De ‘Toast ‘n Egg’ is een cadeau, ontworpen voor iemand die houdt van een lekker ontbijt. Dankzij de gouden coating wordt het belang van het ontbijt nog eens extra benadrukt. Het design bevat twee ronde openingen: één voor het ei en een tweede dat dient als vuilbakje. In de twee gleuven kan men een toast plaatsen. De kruimels vallen net als het afval van het ei op de bodem van de houder en kunnen na het ontbijt makkelijk geledigd worden. Laat het smaken!

Dries Janssens – Countdown Candles
Deze kaarsenhouders uit gerecycleerd materiaal zijn het perfecte hulpmiddel om af te tellen naar een sfeervolle
Kerst, je verjaardag of die vakantie waar je al zo lang naar uitkijkt.
Aftellen maar!

Myrte Van Rijt – Ringed
Een uniek cadeau voor Silke. Haar favoriete bloem, de orchidee, en haar vingerafdruk vormden de basis voor het ontwerp. En natuurlijk past de ring als gegoten.

Martyna Kacprzak – De Gouda Vazen

Vazen zijn meestal heel sierlijk en elegant, de gerecycleerde goudstaaf was dat aanvankelijk niet echt. Martyna maakte handig gebruik van de krassen en de gaten die reeds aanwezig zijn om een vaas te ontwerpen waarbij de bloemen rondom de vaas naar buiten kwamen.
Door de bestaande gaten aan te vullen met bijkomende kleine, middelgrote en grote gaten, ontstond er een mooi raster dat Martyna opvulde met droogbloemen, precies omdat die nog lang mee kunnen gaan. De hoeveelheid aan gaten in de gouden staaf inspireerde tot de naam.
De gaten zijn onder een hoek geboord zodat de bloemen diep genoeg in de vazen zitten.

Omdat je ook tijdens een pandemie niet compleet op plezier hoeft in te leveren.