144 studenten van ID&A werkten samen met partners uit Europa aan de opdracht “Api Global Green Tourism”. Ze ontwikkelden enkel met restmateriaal 32 schaalmodellen als circulair campeergebied. Het resultaat was een reeks ontwerpen die niet alleen milieubewust zijn, maar ook een meerwaarde bieden voor de bewoners en bezoekers van de stad. Het proces was een feest van samenwerking en creativiteit, waarbij een sterk community gevoel heerste.

Een geweldige ervaring voor de studenten die duidelijk laat zien wat ze kunnen bereiken wanneer ze samenwerken aan een gemeenschappelijk doel.

Api Global Green Tourism: Een internationale opdracht voor studenten van ID&A

De derdejaarsstudenten van ID&A sloten op 27 januari 2023 de opdracht “Api Global Green Tourism” af waar ze vijf weken bloed, zweet en paar tranen aan hadden gewijd. In samenwerking met partners uit Dundee, Funchal, Ljubljana, Mendrisio en Milaan, werkten 144 studenten aan 32 ontwerpen op schaal 1:5 of 1:10. De opdracht had als doel om stad Mechelen om te toveren tot een circulair campeergebied waarbij geen permanente ingrepen in het stadsleven werden gemaakt.

De studenten werkten in groepjes en gebruikten enkel restmateriaal voor de ontwikkeling van hun maquettes. Dankzij deze opdracht kregen de studenten de kans om op groot formaat te werken en een echte impact te maken op de stad. Het resultaat was een reeks ontwerpen die niet alleen een meerwaarde biedt voor bewoners en bezoekers, maar ook het milieu beschermt. 🌲🌳🌲

Het werkproces was een feest van samenwerking en creativiteit. De studenten sloten zich dagenlang op de campus op om samen te werken aan de maquettes. Het resultaat was een gezellige chaos met veel 🍕, waarbij iedereen hun creatieve ideeën de vrije loop liet. Het was fijn om te zien dat er een sterk community gevoel heerste tijdens het ontwerpen en bouwen van de maquettes.

Kortom, deze opdracht was een geweldige ervaring voor de studenten van ID&A. Het gaf hen de kans om internationaal samen te werken, te leren van elkaar en om te laten zien wat ze kunnen bereiken wanneer ze samenwerken aan een gemeenschappelijk doel. Het eindresultaat is een serie ontwerpen die zowel leuk als duurzaam zijn en een echte meerwaarde bieden voor de stad Mechelen.