_ABOUT

WAT IS DE VOORTGEZETTE OPLEIDING MEUBELONTWERP?

 

Een opleiding van één academiejaar waar de focus ligt op meubelontwerp. We hebben de ambitie om op een hedendaagse en onderzoekende wijze voort te bouwen aan de Mechelse meubeltraditie. De combinatie van productgericht ontwikkelen en ruimtelijk denken vormt de basis. Theorie en praktijk gaan hand in hand. Het doel is om als bachelorproef een afgewerkt meubel te presenteren. Voortgezette Opleiding Meubelontwerp wordt afgekort tot VOMO. In 2019 zal de twintigste generatie vomo’s afstuderen.

 

 

 

WIE KAN DE VOORTGEZETTE OPLEIDING VOLGEN?

 

Iedereen die reeds een bachelor- of masterdiploma heeft, komt in principe in aanmerking. Het concept en de inhoud van de opleiding is afgestemd op het niveau van studenten met een diploma architectuur, interieurarchitectuur, interieurvormgeving, productontwikkeling, productdesign en industriëel ingenieur industriëel ontwerpen, maar er werden ook reeds kandidaten toegelaten uit o.a. grafische opleidingen, ingenieurswetenschappen, meubeltechnologie, geologie, kunstgeschiedenis, toegepaste economische wetenschappen, bedrijfsmanagement (marketing), ... Omdat het aantal studenten beperkt is tot 20 per academiejaar zijn er selectiegesprekken.

 

 

 

WAT ZAL JE HIER PRECIES LEREN?

 

Hands-on en in de praktijk leer je hoe van een ontwerp tot werkelijk meubel te komen. En hoe erover te communiceren. Je leert je evenwicht vinden tussen het conceptuele, het technische, het communicatieve en het economische aspect van ontwerpen. Je bedenkt innovatieve concepten vanuit ambachtelijke of industriële (im)perfectie, met invloeden uit artistieke en technologische richting. Je experimenteert met materialen, vormen en constructies bij het realiseren van modellen en prototypes. Workshops, lezingen, bedrijfs- en beursbezoeken maken het leerproces praktijkgericht, boeiend, interactief en veelzijdig. Samenwerkingen met fabrikanten, ateliers en leveranciers maakt dat je adressenboekje serieus aangedikt wordt.

 

 

 

CONTACT

 

 

_GALLERY

WEL'KOM

 

_CAMPUS LUCAS FAYDHERBE_

 

Zandpoortvest 16, 2800 Mechelen

Belgium

 

+32 15 36 92 40

info.faydherbe@thomasmore.be