_ABOUT

VANAF SEPTEMBER 2018 START DE OPLEIDING VAN PROFESSIONELE BACHELOR IN DE TOEGEPASTE ARCHITECTUUR. DE EERSTE LICHTING STUDENTEN STUDEERT DUS AF IN 2021!

 

WAT IS DAT EIGENLIJK, EEN TOEGEPASTE ARCHITECT?

 

Het is de verzamelnaam voor iedereen die er mee voor zorgt dat complexe architectuurprojecten tot een goed einde volbracht worden. In deze unieke opleiding ligt de focus op de meer praktische kant van architectuur. Hier groei je uit tot de perfecte schakel tussen bouwheren, architecten en aannemers.

 

 

WAT ZAL JE HIER PRECIES LEREN?

 

Niet alleen hoe ruwbouw, interieur en meubelmaatwerk constructief in elkaar zitten en welke de belangrijkste  eigenschappen zijn van de materialen waarmee ze gebouwd worden. Je leert ook de meest hedendaagse computermodellen en tekenprogramma’s uit de architectuur en bouwwereld gebruiken, lezen, begrijpen én praktisch interpreteren. Je ervaart hoe virtueel bouwen de efficiëntie en duurzaamheid van de bouw verhoogt en hoe het  technische problemen detecteert nog lang voor de eerste graafmachine ter plaatse is. Je leert dus virtueel bouwen.

 

 

WAT MOET JE KUNNEN OM AAN DEZE OPLEIDING TE BEGINNEN?

 

Niet je vooropleiding maar je motivatie telt. Je leert écht al doende, én onder persoonlijke begeleiding van architecten, ingenieurs, interieurarchitecten, technisch tekenaars, cultuurhistorici, aannemers … Stapsgewijs tot je helemaal klaar bent voor het échte werkveld. Daar zullen ze je graag zien komen met je vakdeskundigheid, projectmanagement skills en vaardigheden in digitale visualisatie. In binnen- én buitenland.

 

 

WAAR KOM JE TERECHT NA DEZE OPLEIDING?

 

Er is een nijpend tekort aan hoger opgeleid technisch personeel in de bouwsector. Wie hier afstudeert kan onmiddellijk starten. Dankzij je deskundige en praktijkgerichte opleiding en de vele werkplek-uren maak je vlot de overstap van studeren naar werken. Met een persoonlijk portfolio én sollicitatie-advies in de hand sturen we je de wijde professionele wereld in. Daar kan je aan de slag als BIM-specialist, werfleider, werfvoorbereider, calculator bouw, technicus studiebureau bouw, bouwkundig tekenaar, bouwtechnisch adviseur, …

 

 

CONTACT:

 

 

_GALLERY

WEL'KOM

 

_CAMPUS LUCAS FAYDHERBE_

 

Zandpoortvest 16, 2800 Mechelen

Belgium

 

+32 15 36 92 40

info.faydherbe@thomasmore.be