PG21, druk je stempel op de toekomst!

PG21 is een hands-on excellentietraject voor jong afgestudeerde interieurvormgevers, toegepaste architecten en service designers die beogen om een eigen studio uit te bouwen of zichzelf willen profileren als ondernemende, hands-on projectmanager.

Meer weten over dit postgraduaat? Klik hier!

Wat houdt het postgraduaat PG21 in?

Onder begeleiding van professionele coaches ontwikkel je binnen een interdisciplinair team reële projecten rond ruimtelijke uitdagingen. No excuses, the real deal; Je herschrijft een projectbriefing, maakt budgetten en projectplannen op, leert effectief communiceren met opdrachtgevers, een project managen in teamverband, overtuigende pitches te maken én concrete projecten realiseren.

Tijdens dit postgraduaat heb je naast de lopende projecten voldoende tijd om onder begeleiding ook je eigen opdrachten uit te werken, al dan niet met een statuut als student-ondernemer. Op die manier bouw je een persoonlijk portfolio uit aan de hand van concrete projecten en eigen werk én krijg je de praktische kennis mee als opstart naar je eigen praktijk of een topjob als projectmanager in de sector.

De troeven op een rijtje
  • Hands-on excellentietraject
  • Individueel groeitraject
  • Professioneel kader en coaches
  • Professioneel netwerk van bedrijven, alumni en leveranciers
  • Eigen co-workspace in Campus Faydherbe te Mechelen

Niet alleen denken, maar ook doen!

Je werkt een heel jaar aan minstens 3-4 lokale, nationale en/of internationale reële projecten, aangevuld met een reeks praktijkgerichte masterclasses om je professionele vaardigheden te versterken wat betreft prijszetting, budgettering, opstellen van contracten, team management, projectplanning, pitchen, schrijven van lastenboeken, toepassen van regelgeving en normering, enz.

Een groot verschil met klassieke opleidingen, is dat we niet alleen gaan bedenken, maar ook gaan doen. We zorgen dat al onze projecten klaar zijn om te realiseren, of we zorgen zelf voor de realisatie.

PG21 in de praktijk

PG21 is een halftijdse dagopleiding van één academiejaar. Dat betekent dat je naast de opleiding nog voldoende tijd hebt om je eigen projecten uit te voeren, bijkomende vakken te volgen of zelfs een job uit te oefenen.

De opleiding is zeer praktijkgericht met reële klantenprojecten en deadlines. Dat betekent dat we samen voor elk project een planning opmaken die in de praktijk de nodige flexibiliteit vergt, vaak over de klassieke academische kalender heen.

We werken vanuit onze eigen coole co-workplek op een van de meest inspirerende campussen van Vlaanderen.

Specifieke toelatingsvoorwaarden

Je hebt reeds een bachelor of masterdiploma in het domein van interieurarchitectuur, architectuur, service design en bent goed in ruimtelijk denken.

De opleiding biedt in 2021-2022 plaats aan maxiumum 5 studenten.

De toelatingsproef gaat door in de vorm van een selectie- en motivatiegesprek met portfoliopresentatie. Het taalniveau van de kandidaat-student wordt beoordeeld als onderdeel van de toelatingsproef.

Wil jij leren excellerenals creatieve ondernemer ofhands-on projectmanager?

Ja! Ik wil graag een persoonlijk selectiegesprek

Meer weten over het postgraduaat PG21 van Thomas More?

Neem contact op

Coördinator: 

Yves Willems

E yves.willems@thomasmore.be

T +32 xxx