_ABOUT

PROFESSIONELE BACHELOR INTERIEURVORMGEVING VIA OPEN HOGER ONDERWIJS

 

INVESTEER ÉÉN DAG PER WEEK EN WIN EEN NIEUWE TOEKOMST

 

 

 

WAT IS INTERIEURVORMGEVING EIGENLIJK?

 

Het is letterlijk het vorm geven aan interieurs: ruimtes inrichten zodat die niet alleen functioneel perfect zijn voor de gebruiker, maar ook aangenaam en mooi zijn. Dat leer je al doende en onder begeleiding van ervaren lectoren. In 2019 vieren wij onze vijftigste verjaardag! Interieurvormgeving zit dus in ons bloed, ons hoofd én onze handen. Ook volgend jaar vieren we  dat het tien jaar mogelijk is om dit diploma te behalen via open hoger onderwijs.

 

 

 

WAT LEER JE HIER?

 

Interieurs vormgeven, plannen tekenen, maatwerk bedenken, materialen kiezen, lichtplannen uitwerken, en meubels selecteren, het komt allemaal aan bod. In de eerste drie jaar krijg je een stevig fundament. Je wordt losgeweekt uit oude gewoontes en je leert ‘outside the box’ ontwerpen: creatief, innovatief en technisch uitvoerbaar. In je laatste jaar werk je via diverse praktijkstudio’s en keuzevakken aan een bachelorproef op maat. Je kunt je keuzetraject inkleuren met een focus op meubel of op conceptontwikkeling.

 

 

 

WAT IS HET VERSCHIL MET DE “GEWONE” PROFESSIONELE BACHELOR INTERIEURVORMGEVING?

 

De twee diploma’s zijn evenwaardig, maar via open hoger onderwijs doe je er vier jaar over in plaats van drie. Thomas More is pionier in het open hoger onderwijs in interieurvormgeving. Wij zijn gericht op mensen die aan het werk zijn, maar op zoek zijn naar omscholing. Mensen die opnieuw willen studeren omdat daar vroeger de kans niet toe was, voor mensen die willen doorgroeien binnen hun huidige job maar daarvoor een diploma nodig hebben of voor wie in loopbaanbegleding stapt binnen een traject naar werk. Ons docententeam kan prima inspelen op je vragen over het combineren van werk/studie/gezin/… Je leert van je medestudenten die halfweg het programma staan of hun bachelorproef voorbereiden. Er zijn drie formules zodat je kan kiezen of je liever ’s avonds of overdag naar school komt.

 

 

 

WAAR KOM JE TERECHT MET DIT DIPLOMA?

 

Overal waar interieurs ingericht moeten worden kan je met je vaardigheden terecht: op architectuur- of interieurarchitectuurbureaus, op filmsets, in creatieve bureaus, bij overheden, grote bedrijven met in-house designers, of in je eigen bedrijf. …….Onze alumni vind je ondertussen op een heel divers aantal plekken in België, Nederland en daarbuiten.

 

 

 

CONTACT:

 

 

_GALLERY

WEL'KOM

 

_CAMPUS LUCAS FAYDHERBE_

 

Zandpoortvest 16, 2800 Mechelen

Belgium

 

+32 15 36 92 40

info.faydherbe@thomasmore.be