donderdag 7 maart | 20u

[W]interieur | Decoratelier Jozef Wouters

SCENOGRAFIE

Jozef Wouters is scenograaf. Maar wat is een scenograaf? Wat is scenografie?

Als autonoom kunstenaar, verbonden aan Damaged Goods, opereert hij vanuit zijn Decoratelier in Molenbeek. Samen met mensen van verschillende disciplines bouwt hij samen aan ruimtes. Die gebouwde gesprekken noemt hij scenografie.

Voor deze [w]interieurlezing komt Jozef enkele verhalen vertellen waarvan hij meent dat ze over scenografie gaan. Fragmenten van efemere bouwsels die ooit plaatsvonden en nu nog enkel verhaal zijn.

 

Jozef Wouters (1986) is een scenograaf en theatermaker gebaseerd in Brussel. Vanuit Decoratelier in Molenbeek initieert hij verschillende projecten en artistieke samenwerkingen. In 2019 werd Jozef voor Decoratelier samen met mede-oprichter Menno Vandevelde bekroond met de Vlaamse Cultuurprijs (Ultima) in de categorie podiumkunsten. Wouters’ werk houdt vaak verband met een specifieke locatie en brengt een dialoog op gang tussen strategische ruimtes, sociale processen en de kracht van verbeelding. In 2020 verscheen zijn boek Moments before the wind, een heterogene verzameling van notities en reflecties over ruimte, scenografie, kunst maken en institutionele kritiek, met redactie van Jeroen Peeters. Sinds 2017 is hij als autonoom kunstenaar in residentie bij Meg Stuart/Damaged Goods.

fotocredits: Enzo Smits, Annemie Agustijns, Phile deprez, Paule Josephe

info

[W]interieur is de 24ste lezingenreeks op rij waarin we toonaangevende sprekers uitnodigen in het ruime vakgebied architectuur, interieur en design.
De lezingen willen onze blik op de wereld verruimen zodat we ons beter kunnen ontwikkelen als vormgever. We nodigen sprekers uit die ook hun visie meegeven rond duurzaamheid, circulariteit, inclusiviteit en service vermits dat ook de speerpunten zijn waar we met ons onderwijs op willen inzetten.

Praktisch

Campus Lucas Faydherbe | Atelier 2
Zandpoortvest 16 | 2800 Mechelen
voertaal: Nederlands
aanvang 20:00
De lezingen zijn gratis maar inschrijven is gewenst via de link

Inschrijven

inschrijven voor vrije zitplaatsen