11.03.2021

[W]INTERIEUR | Jasper Bloemen, Biotech and Design

donderdag 11 maart 2021 - 20:00 tot 21:00

online session
De link naar de presentatie wordt doorgestuurd de middag van de lezing zelf. Kijk zeker ook in je spamfolder of hij daar niet terecht is gekomen. Geen link? contacteer ons dan voor 19u.

Biomaterialen en biofabricage – de toekomst van design meets biologie

Een duidelijke outcome van de corona crisis is dat we als mens een reconnectie zoeken met de natuur en de levende wereld en dat we meer naar duurzaamheid streven.  Maar hoe gaan we die connectie mogelijk maken? En hoe kan design hier op inspelen? Een veelbelovende piste is alvast wanneer we biologie en creativiteit samenvoegen. Namelijk recente ontwikkelingen in biologie, laten toe om via biofabricage en biomaterialen de nieuwste materialen te maken of zelfs te groeien, binnen het concept van circulaire economie en duurzaamheid.

Als co-founder van het innovatie bureau GLIMPS.bio is Jasper Bloemen actief als bioneer. Via de begeleiding van bedrijven, impact ondernemers en designers, en overheden helpt hij mee een biogebaseerde toekomst vorm te geven. Een toekomst op het raakvlak van biodesign, tech en circulaire bio-economie.

Bekijk alvast de website van Glimps!

Prijs

Gratis

Inschrijven

Inschrijven kan via bovenstaande link. Je ontvangt een inlogcode vlak voor de lezing per email.