donderdag 23 februari

[W]interieur | Gosia Malgorzata Olchowska & York Bing Oh

[W]INTERIEUR 1

info

Gosia Malgorzata Olchowska is architect en graficus. Ze groeide op in Polen. In 2007 behaalde ze het diploma Master Architectuur aan de TU Delft (Nederland) en was vervolgens werkzaam als architect bij De Vylder Vinck Tailieu, Murmuur en Bovenbouw architectuur. Ze werkt zowel in Antwerpen als in Gent.
Momenteel geeft ze les aan de Universiteit Gent, KU Leuven Campus Sint Lucas Gent en de Rotterdamse Academie voor Bouwkunst. Tussen 2017 en 2018 was ze gastdocent bij RISEBA, Riga. Tussen 2009 en 2018 studeerde ze grafiek aan de Academie voor Schone Kunsten in Gent.
‘Als architect ben ik vooral bezig met tekeningen, maquettes, collages. Als graficus ben ik vooral gericht op architectuur: gebouwen, constructies, steden, schaal, landschappen, ontwikkeling en groei. Deze twee disciplines kruisen elkaar voortdurend in mijn leven. Het uitgangspunt voor mijn tekeningen zijn verhalen die ik tegenkom als ik plekken bezoek. Mijn tekeningen zijn bedoeld om ze te beschrijven.’
https://www.malgorzatamariaolchowska.com/

York Bing Oh, afkomstig uit Singapore, is architect en meubelmaker. Hij studeerde architectuur in NUS (Singapore) en TU Delft (Nederland). Hij heeft zowel werkervaring in Singapore en België. Tussen 2012 en 2019 was hij werkzaam als architect en werkte hij aan projecten van verschillende omvang en type.
In 2020 startte hij zijn eigen praktijk, Atelier Oh, waar hij zowel aan architectuurwedstrijden, interieurs, meubels, tentoonstellingsontwerp en installaties werkt. Als schrijnwerker bouwt hij zijn eigen meubels en voert hij schaalmodellen uit van diverse projecten. Hij werkt veel samen met andere architecten, ontwerpers, kunstenaars en makers. Hij was ook betrokken bij de tentoonstelling ‘Composite Presence’ in het Belgisch Paviljoen op de Architectuurbiënnale in Venetië (2020-2021)
http://www.atelieroh.com/

Praktisch

Campus Lucas Faydherbe | Atelier 2
Zandpoortvest 16 | 2800 Mechelen
aanvang 20:00
De lezingen zijn gratis maar inschrijven is gewenst

Inschrijven

inschrijven voor vrije zitplaatsen
vanaf donderdag 2 februari 17:00