datum

dinsdag 23 november 10:00-18:00 2021

STUDIETRIP | VERBEKE & CO

Een magische trip naar deze intrigerende oase van kunst, cultuur en natuur.

Heb je ooit al een afgestorven vinger in een afgesloten glazen bakje zien rotten ? Wist je dat dit vertraagd ontbindingsproces een fluctuerende elektrische stroom genereert die gemeten kan worden ? Kunnen we dan iets leren over het concept ‘dood’ wanneer we duidelijk nog leven aflezen ?

 
Eender wie ooit van Antwerpen naar Gent over de e34 heeft gereden, heeft waarschijnlijk wel een gigantische muntgroene constructie zien staan. Het moet een vaas voorstellen, een kunstwerk van Andrea Branzi dat vernietigd ging worden door het Design Museum van Gent omdat de restauratiekosten te hoog waren. Verbeke adopteert het werk zonder weifelen en plaatst deze als een baken langs de autostrade waar zij op haar eigen tempo kan vergaan.
 
Verbeke Foundation is één van de grootste en meest uiteenlopende privé kunstcollecties van Europa. Om het in hun woorden te zeggen ‘’onaf, in beweging, ongepolijst, contradictorisch, slordig, complex, onharmonieus, levend en onmonumentaal, zoals de wereld buiten de museummuren.’’
Ohja..!
Op de terugweg passeren we nog even langs Abdij Roosenberg van Dom Hans van der Laan.
We laten de chaos achter ons en worden ondergedompeld in sereniteit en orde.

Inhoudelijk kan het contrast met onze eerste stop niet groter zijn. Dit architecturaal meesterwerk is gebouwd op basis van een fenomenaal doorgedreven verhoudingssyteem. De positie van een schroef verhoudt zich tot een meubel, de positie van dit meubel verhoudt zich tot de ruimte, de ruimte verhoudt zich tot het gebouw,… volgens het plastisch getal.

BEGELEIDING | Lien Van Deuren | Eef Oost | Jonas Van Put

Prijs

De prijs volgt in de loop van oktober

Praktisch

AANTAL DEELNEMERS | 60 personen

PLANNING | We vertrekken om 10u stipt in Mechelen met de bus. In Verbeke Foundation zal een gids ons rondleiden.
Je hebt ook nog tijd om zelf even op stap te gaan. Daar eten we ook onze eigen meegebrachte lunch op. Een drankje kan je ter plaatse kopen in de bar.
Na de middag stappen we terug op de bus en gaan we naar Abdij Roosenberg waar we ook een rondleiding krijgen met focus op het architecturale.
Nadien rijden we terug naar Mechelen, afhangend van het verkeer, plannen we terug te zijn tegen 18u.

Je zorgt zelf voor een lunchpakket + namiddagsnack, regenkledij of paraplu (er is een groot deel buiten)
en ook wat zakgeld om iets te drinken te kopen.

Neem een mondmasker mee voor de busreis & vergeet ook niet je studentenkaart voor mogelijke studentenkortingen of controles.

ENG | If you don't speak Dutch, don't worry, you are more than welcome to join this event.

Inschrijven

De inschrijflink volgt in de loop van oktober