datum

vrijdag 19 november - dinsdag 23 november 2021

STUDIETRIP | Venetië

Ontdek samen met ons de stad van het water.

De stichters van Venetië moeten nogal lef gehad hebben om een stad van marmeren paleizen te willen bouwen op een lagune. Maar wij laten ons er graag in verdwalen. 

Het doel van deze studiereis is de Venetiaanse Architectuurbiënnale. Kenners en liefhebbers spreken er allemaal vol lof over.  We bezoeken de biënnale en de verschillende locaties in het centrum, genieten van het moois en het lekkers van Venetië en laten ons meeslepen door de rijke geschiedenis van deze stad.

De titel van deze Biënnale is ‘How will we live together?’. Curator Hashim Sarkis heeft er ook ditmaal voor gezorgd dat de paviljoenen van de Arsenale en de Giardini opnieuw zijn omgetoverd tot één grote architectuurbelevenis. Zestig nationale deelnemers maar ook 3 nieuwe landen die voor het eerst zullen deelnemen gaan er de boel tot leven brengen.

Begeleiding: Annick de Waal | Linda de Ruyter | Piet Vandewalle 

Prijs

De prijs volgt in de loop van oktober.

INBEGREPEN | Verblijf, ontbijt, inkom Biënnale, rondleiding Olivetti en inkom Pallazzo Grassi.
NIET INBEGREPEN | Vervoer naar Venetië, Rolling Venice card voor 3 dagen aan €28 en de andere maaltijden.

Praktisch

AANTAL DEELNEMERS | 30 personen

REIS | iedereen reist zelf naar Venetië (trein, vliegtuig...). Vliegen is het goedkoopst op een van beide luchthavens van de stad. Het openbaar vervoer brengt je naar de stad (16-44€ naargelang je keuze). Wie niet graag alleen reist, kan de vluchten van de begeleiders boeken.

VERVOER TER PLAATSE | je koopt het best een vervoerskaart ROLLING VENICE voor 3 dagen aan €28. Je hebt ze nodig om in de hostel en op de locaties te geraken. (online of in de luchthaven, of aan het busstation in Venetië zelf) https://www.veneziaunica.it/en/e-commerce/services

VERBLIJF | GENERATOR HOSTEL, Fondamenta Zitelle 86, 30133 Venice (dit is op het eiland Giudecca, bereikbaar met de veerboot tot Zitelle of Redentore)

Je moet een CovidSafe attest kunnen voorleggen en neem voor de zekerheid mondkapjes mee.
Vergeet ook niet je studentenkaart voor mogelijke studentenkortingen of controle.
Een hangslotje komt soms van pas bij een verblijf in een hostel, vaak kun je deze gebruiken om je eigen locker/kast af te sluiten.

Inschrijven

De inschrijflink volgt in de loop van oktober