datum

Datum nog te bepalen | tweedaagse trip.

STUDIETRIP | TRIP NAAR DE HEL

We duiken ‘s-Hertogenbosch in en bekijken hier onder meer de werken van de beste verbeelder van de hel: Jheronimus Bosch.

We bezoeken het Design Museum van ’s-Hertogenbosch waar de tentoonstelling  GOTH – Designing Darkness  op zoek gaat naar de bronnen van de grootste subcultuur ter wereld, de Goth scene… Twee eeuwen cultuurgeschiedenis vol dramatische verbeeldingen, onheilspellend design en zwartgallige kunst. Midden in het historische ’s-Hertogenbosch met zijn middeleeuwse en neogotische monumenten toont GOTH – Designing Darkness hoe deze duistere tegencultuur nu nog wordt verbeeld. Nog nooit eerder was het zó donker in een museum… Een sinistere gids vertelt ons er alles over.

Ter lering en vermaak zijn er ook randevenementen voor tussendoor en ’s avonds. Dat zoeken we nog uit. De duistere boottocht over de Binnendieze kan helaas niet doorgaan omdat we de vleermuizen die in winterslaap zijn gegaan niet mogen storen. Maar in de Verkadefabriek vertellen we wel over Batman en de architectuur van Gotham City. En we breien er een late wandeling door middeleeuws Den Bosch aan of misschien een goth dansfeestje in ons hostel…

De volgende dag bekijken we de beste verbeelder van de hel in het Jheronimus Bosch Art Center en als we nog puf hebben beklimmen we de Sint Janskathedraal van ’s-Hertogenbosch om uit te kijken op een creepy wereld voor we (nooit meer gezellig) weer naar huis gaan.

Misschien zijn er nog verrassingen, maar dit tripje is niet voor watjes.

BEGELEIDING | Dirk Pauwels 

Prijs

De prijs volgt in de loop van oktober.

INBEGREPEN | Overnachting in hostel, toegangstickets & begeleiding
NIET INBEGREPEN | Vervoer, eten & drinken

Praktisch

AANTAL DEELNEMERS | 20

VERVOER | Iedereen komt zelf met de trein naar ‘s-Hertogenbosch Centraal Station

Je moet een CovidSafe attest kunnen voorleggen en neem voor de zekerheid mondkapjes mee.
Vergeet ook niet je studentenkaart voor mogelijke studentenkortingen of controle. Een hangslotje komt soms van pas bij een verblijf in een hostel, vaak kun je deze gebruiken om je eigen locker/kast af te sluiten.

ENG | If you don't speak Dutch, don't worry, you are more than welcome to join this event. You can ask your co-students to translate.

Inschrijven

De inschrijflink volgt in de loop van oktober