29.09.2022

CURSUS | CIRCULAIRE ECONOMIE

5 sessies telkens op donderdag - 14:00 tot 17:00
+ persoonlijk begeleidingstraject

Hoe kan je als onderneming binnen de interieursector bijdragen aan een circulaire economie? Waar moet je starten? Waar liggen de opportuniteiten en hoe kan jij de circulaire transitie maken?

Tijdens een inspirerende reeks van 5 workshops geven we inzicht in de verschillende aspecten van het circulair ondernemen, gaande van circulaire business modellen en het circulaire systeemdenken, tot het circulair ontwerpen en produceren van producten, alsook praktische toepassingen van circulaire materialen en technologieën binnen de interieursector. Ontdek waar voor jou de opportuniteiten liggen om de transitie naar meer circulair ondernemen te realiseren en welke stappen jij concreet kan zetten.

De workshops worden aangevuld met een individueel coaching traject waarbij we je adviseren en begeleiden in het nemen van de eerste of volgende stappen om de transitie naar meer circulair ondernemen, ontwerpen of produceren mogelijk te maken.

De workshops worden verzorgd door zowel expert/onderzoekers van de Thomas More hogeschool als expert/onderzoekers van UCLL.

Prijs

630 euro excl. BTW - voor de 5 sessies en een persoonlijk begeleidingstraject

Praktisch

5 sessies:

  • 29/09 De sprong naar circulair ondernemen: Wat houdt het in en wat
    zijn de opportuniteiten? Met experten Dr. Jelle Van Camp en Veerle Spaepen van Thomas More Hogeschool.
  • 06/10 Business model innovatie voor een circulaire economie. Met experten Ilse Van den Berckt en Evelien Bossuyt van UCLL.
  • 13/10 Circulariteit door design: innovaties in ontwerp en materialen. Met expert Dr. Jan Roekens van expertisecentrum Ontwerp en Architectuur.
  • 20/10 Circulaire materialen en technologie in de interieursector. Met experten Tom Janssen en Jan Van Dierdonck van UCLL.
  • 27/10 Circulaire productie : hoe ondersteunt technologie de herstel en herbestemming van producten als één van de pijlers van circulariteit ? Met experten Frederik Vogeler en Kevin Del van Thomas More.

Individueel traject:

Na deze 5 sessies is er nog een individueel begeleidingstraject voorzien van 2 halve dagen.

Inschrijven

Inschrijven kan via bovenstaande link.